Στις 21 Ιουλίου η έναρξη του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πάτμου

Η έκτη διοργάνωση του φεστιβάλ θα διαρκέσει έως τις 27 Ιουλίου

Κάθε Ιούλιο τα τελευταία έξι χρόνια το νησί της Πάτμου μετατρέπεται σε πόλο έλξης και σημείο συνάντησης για κινηματογραφιστές από όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πάτμου (IFFP) είναι από εκείνες τις διοργανώσεις –αφιερωμένη στην 7η Τέχνη– που πλέον έχουν αναδειχθεί σε καθιερωμένο θεσμό του νησιού. Μάλιστα, δεν είναι λίγοι οι τοπικοί παράγοντες που το υποστηρίζουν και συμβάλλουν με κάθε τρόπο στη διεξαγωγή του. Ανάμεσά τους και το πολυτελές 5* Patmos Aktis Suites & Spa, που για την φετινή χρονιά αποτελεί και τον επίσημο χορηγό φιλοξενίας για το φεστιβάλ.

Κάθε χρόνο, λοιπόν, εκπρόσωποι του κινηματογράφου –παραγωγοί, σκηνοθέτες, ηθοποιοί και κριτικοί διεθνούς εμβέλειας, αλλά και νεότεροι συνάδελφοί τους, καθώς και σινεφίλ– δεν χάνουν την ευκαιρία να δηλώσουν το παρών και να παρακολουθήσουν τις προβολές, τα σεμινάρια, τις μουσικές εκδηλώσεις και τα εργαστήρια που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του φεστιβάλ.

Στην 6η διοργάνωση του φεστιβάλ συνολικά θα προβληθούν 60 ταινίες –από μεγάλου μήκους και μικρού μέχρι και ντοκιμαντέρ– διανεμημένες στους χώρους που δημιουργούνται κάθε χρόνο για το φεστιβάλ. Πιο συγκεκριμένα στη Σκάλα της Πάτμου και στον υπαίθριο χώρο του Νεοκλασικού Σχολείου έχει δημιουργηθεί ένα θερινό σινεμά για τις προβολές ταινιών μυθοπλασίας, ενώ στο προστατευόμενο από την Unesco Παλαιό Σχολείο της Χώρας έχει δημιουργηθεί μια αίθουσα προβολών ντοκιμαντέρ. Τέλος, στο Πνευματικό Κέντρο Πάτμιον στη Σκάλα, θα πραγματοποιείται η προβολή των ταινιών μικρού μήκους (στο συγκεκριμένο σημείο θα λειτουργεί και το media center του IFFP), ενώ στο Patmos Aktis Suites & Spa θα διενεργηθούν σεμινάρια, εργαστήρια κ.α.

Δείτε το επίσημο βίντεο του Patmos Aktis Suites & Spa (δημιουργήθηκε από την εταιρεία 1001 flights με έδρα την Πάτμο) που παρουσιάζει το ξενοδοχείο ως τον επίσημο χορηγό φιλοξενίας για το Διεθνές Φεστιβάλ κινηματογράφου Πάτμου 2016.

Info

[email protected]

www.iffp.gr

www.facebook.com/InternationalFilmFestivalofPatmos