Κεφαλογιάννη: Προσαρμογή του τουρισμού στις διεθνείς εξελίξεις

Τη γρήγορη προσαρμογή του ελληνικού τουρισμού στις διεθνείς εξελίξεις που αφορούν τον κλάδο, προκειμένου να συνεχίσει την ανοδική πορεία των τελευταίων ετών, χαρακτήρισε ως αναγκαία συνθήκη η υπουργός Τουρισμού κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη μιλώντας σήμερα στο διεθνές φόρουμ με θέμα “Sharing Economy in the Greek Hospitality & Tourism Sector”, που διοργάνωσε το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος,

Σύμφωνα με την υπουργό τα όσα μέχρι σήμερα πέτυχε ο ελληνικός τουρισμός ήταν αποτέλεσμα της ταχύτατης υλοποίησης των όσων περιείχε το Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο το οποίο και συνεχίζεται να εφαρμόζεται και εμπλουτίζεται με νέα στοιχεία.

Στο πλαίσιο αυτό, είπε, "έγιναν σημαντικές νομοθετικές παρεμβάσεις, σε θέματα όπως οι "ενοικιαζόμενες βίλες", τα ενοικιαζόμενα δωμάτια, ο αγροτουρισμός και οινοτουρισμός το χωροταξικό για τον τουρισμό, οι επενδύσεις. Έτσι και σήμερα, λόγω των συντελούμενων μεταβολών, εξετάζεται και το sharing economy, οι επιπτώσεις του στην αγορά και η εξέλιξή του".

Σημασία έχει, τόνισε η κυρία Κεφαλογιάννη, "ο εμπλουτισμός του ελληνικού τουρισμού με νέα στοιχεία νομοθετικά, δομικά, ποιοτικά, θεματικά, να συνεχιστεί για το καλό του κλάδου. Η ελαστικότητα, η προσαρμοστικότητα, η υιοθέτηση νέων δεδομένων, σηματοδοτούν και τη συνέχιση της ανοδικής πορείας του ελληνικού τουρισμού".

Σχετικά με τις νέες συνθήκες που διαρκώς προκύπτουν στο χώρο του τουρισμού και τις αλλαγές που έρχονται η κυρία Κεφαλογιάννη ανέφερε ότι "δεν στεκόμαστε απέναντι σε αυτές ούτε εναντιωνόμαστε. Ακολουθούμε την τάση, όπου είναι συμφέρουσα για το σύνολο του κλάδου, εφαρμόζουμε το δίκαιο, τηρούμε το νομοθετικό πλαίσιο και παρεμβαίνουμε με γνώμονα την προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος. Θέλουμε υποδομές, νέες εφαρμογές, υψηλή ποιότητα. Θέλουμε ένα μοναδικό και αξιοζήλευτο ελληνικό τουρισμό εμπλουτισμένο με ότι πιο σύγχρονο και πιο δυναμικό υπάρχει".