Ποιος είναι ο κορυφαίος ελληνικός προορισμός για το 2015

Μια ακόμα σημαντική διάκριση κατέκτησε η κοσμοπολίτικη Μύκονος, κερδίζοντας την τρίτη θέση στη δεκάδα με τους κορυφαίους ταξιδιωτικούς προορισμούς για το 2015!

H παγκόσμια μηχανή αναζήτησης και σύγκρισης τιμών αεροπορικών εισιτηρίων Skyscanner, μετά από έρευνα που διενήργησε κατέληξε στις επιλογές, που θα κατακλυστούν από τουρίστες τη νέα χρονιά.

Το Siem Reap στην Καμπότζη και το Fort Lauderdale στη Φλόριντα βρίσκονται στις δυο πρώτες θέσεις της λίστας με το πρώτο να παρουσιάζει αύξηση 33% στις αναζητήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο και το δεύτερο 32%.

Σύμφωνα με τους ειδικούς του τουρισμού το ελληνικό νησί της Μυκόνου βιώνει μια αναγέννηση στην δημοτικότητα του, η οποία οφείλεται εν μέρει και στην “ψήφο εμπιστοσύνης” διεθνών αστέρων, όπως η Τζένιφερ Λόπεζ και η Λίντσεϊ Λόχαν, οι οποίες επέλεξαν το φετινό καλοκαίρι το κυκλαδίτικο νησί για διασκέδαση και διαμονή σε πολυτελή ξενοδοχεία.

Παράλληλα, οι νέες απευθείας πτήσεις από το αεροδρόμιο του Χίθροου, αλλά και η οικονομικότερη διασκέδαση, που φαίνεται ότι προσφέρει η Μύκονος, σε σχέση με την Ίμπιζα, για παράδειγμα, την χαρίζουν την τρίτη θέση. Όσο για την Siem Reap, αναμένεται να μετατραπεί στον κορυφαίο ταξιδιωτικό προορισμό για το 2015, τόσο για οικονομικές, όσο και για πολυτελείς αποδράσεις, αφού προσφέρει πολλές επιλογές διαμονής.

Το Fort Lauderdale τέλος, παρουσιάζει ανάπτυξη, που οφείλεται στις μεγάλες επενδύσεις στις υποδομές του, όπως στην επέκταση του αεροδρομίου του, στην προσθήκη νέας σιδηροδρομικής γραμμής, αλλά και στην δημιουργία υπερπολυτελών καταλυμάτων.

Τα αποτελέσματα της έρευνας βασίστηκαν στην ανάλυση εκατομμυρίων αναζητήσεων αεροπορικών εισιτηρίων στο Skyscanner τα τελευταία τρία χρόνια, σε συνδυασμό με τις έρευνες, που διεξάγουν εταιρείες, όπως η Future Laboratory και Trendhunter, οι οποίες παρέχουν επιπλέον πληροφορίες για τις μελλοντικές ταξιδιωτικές τάσεις και επιρροές.

Οι κορυφαίοι δέκα προορισμοί για το 2015 σύμφωνα με το Skyscanner είναι:

1. Siem Reap, Καμπτότζη (33%)
2. Fort Lauderdale, Φλόριντα (32%)
3. Μύκονος, Ελλάδα (31%)
4. Βραζιλία, Νότιος Αμερική (26%)
5. Gold Coast, Αυστραλία (18%)
6. Νικαράγουα, Κεντρική Αμερική (13%)
7. Σεούλ, Νότια Κορέα (12%)
8. Κολόμπο, Σρι Λάνκα (12%)
9. Ταϊπέι, Ταϊλάνδη (3%)
10. Παναμάς, Κεντρική Αμερική (3%)