Ξυλόκαστρο: Στόχος ο τουρισμός όλο το χρόνο

Στην ανάπτυξη του πλούσιου τουριστικού προϊόντος της περιοχής, που διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στο ξεκίνημα του ελληνικού τουρισμού, στοχεύει η νέα Δημοτική αρχή Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης.

Η σύσταση της Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου αποτέλεσε προτεραιότητα και ο ίδιος ο Δήμαρχος κ. Ηλίας Ανδρικόπουλος ανέλαβε επικεφαλής της όλης προσπάθειας.

Σε δηλώσεις του στο news.gr τόνισε ότι ο τουρισμός ως τομέας αιχμής για την οικονομία της χώρας, μπορεί και πρέπει να με τον πλέον σύγχρονο τρόπο να συμβάλει στην ανάπτυξη της περιοχής.

"Ο Δήμος μας, ένας από τους πρωτοπόρους του Ελληνικού τουρισμού, πρέπει και πάλι να βρει τον βηματισμό του, αν κατακτήσει τη θέση που του αξίζει ανάμεσα στους άλλους προορισμούς της χώρας, αλλά και διεθνώς. Ξεκινούμε με μεθοδικότητα το διάλογο με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και τους επαγγελματίες, για να δημιουργήσουμε μια σύγχρονη τουριστική ταυτότητα για τον τόπο μας".

Όπως εξήγησε, ο Δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης προσφέρεται για διακοπές όλο το χρόνο, αφού ο φυσικός του πλούτος είναι μοναδικός. "Διαθέτουμε τα πάντα, από υπέροχες παραλίες, βουνά και χιονοδρομικό κέντρο, σπάνια δάση, αξιοθέατα, μονοπάτια και διαδρομές, πανέμορφα χωριά, πόλεις και κωμοπόλεις, σημεία ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, σπάνια χλωρίδα και πανίδα και μοναδικά τοπικά προϊόντα, ξακουστά σε όλο τον κόσμο.

Δεν μένει παρά να τα βάλουμε σε ένα σωστό χάρτη, να δημιουργήσουμε ξεχωριστές εμπειρίες και να καλέσουμε τους Έλληνες και τους ξένους να τα γνωρίσουν. Σε όλη την επικράτεια του Δήμου υπάρχουν σημαντικές υποδομές, με ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια και χώρους μαζικής εστίασης για κάθε γούστο και βαλάντιο. Σύντομα θα είμαστε σε θέση να παρουσιάσουμε τους βασικούς άξονες του τουριστικού σχεδιασμού μας".

Ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης στις δηλώσεις του υπογράμμισε ακόμη ότι: "Η πολύ κοντινή απόσταση της μιας ώρας από την Αθήνα, μας επιτρέπει να γίνουμε ξανά ο αγαπημένος προορισμός και η "διέξοδος" του κατοίκου της πρωτεύουσας, όχι μόνο για ημερήσιες εκδρομές αλλά και για πολυήμερες διακοπές, καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Το παζλ του ταξιδιού στον τόπο μας είναι γεμάτο χρώμα και αξέχαστες εμπειρίες για τον επισκέπτη και εμείς θα τον βοηθήσουμε να το φτιάξει".