Οι Βραζιλιάνοι ψηφίζουν Κέρκυρα

Οι μοναδικές ομορφιές και η ιδιαίτερη κουλτούρα των κατοίκων της «πριγκίπισσας» του Ιονίου, φιλοξενούνται σε ειδικό εξασέλιδο αφιέρωμα, στο βραζιλιάνικο ταξιδιωτικό περιοδικό "Boa Viagem", της εφημερίδας "O Globo".   

Το καταπράσινο περιβάλλον, οι πανέμορφες παραλίες, η αναγεννησιακή αρχιτεκτονική και η πλούσια ιστορία του, αναδεικνύουν την Κέρκυρα σε ένα μυθικό νησί, έτοιμο να γοητεύσει ακόμη και σήμερα τους επισκέπτες του, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η συντάκτρια του περιοδικού, Cláudia Machado.   

"Η Κέρκυρα είναι το πιο πράσινο νησί στην Ελλάδα" σύμφωνα με τη συγγραφέα του άρθρου, επισημαίνοντας πως είναι γνωστή και ως "Σμαραγδένιο Νησί", καθώς οι θάλασσες φέρουν το χρώμα του τιρκουάζ και το πράσινο του σμαραγδιού.

Η συγγραφέας προτείνει στους επισκέπτες να εξερευνήσουν την παλιά πόλη της Κέρκυρας, η οποία αποτελεί παγκόσμια κληρονομιά της UNESCO, καθώς μέσω της περιπλάνησης στα σοκάκια, στις γειτονιές, στις πλατείες, στις εκκλησίες και τα μουσεία, θα αναβιώσει κανείς την αρχοντιά της πόλης και την ιστορία διακεκριμένων προσωπικοτήτων, που έχουν αφήσει το σημάδι τους στο νησί.   

"Η Κέρκυρα είναι ιδανικός προορισμός για τους λάτρεις της φύσης και όσους έχουν ρομαντική διάθεση", όπως αναφέρει το πολυσέλιδο αφιέρωμα. Η συγγραφέας αναδεικνύει τα ενετικά στοιχεία του νησιού και επισημαίνει ότι οι Κερκυραίοι είναι πολύ φιλόξενοι «ίσως επειδή έχουν συνηθίσει να συνδιαλέγονται με ανθρώπους διαφορετικής κουλτούρας», όπως τονίζει.   

Το Μον Ρεπό, το Αχίλλειο, το Ποντικονήσι και δεκάδες άλλοι προορισμοί αναδεικνύονται στο αφιέρωμα του βραζιλιάνικου ταξιδιωτικού περιοδικού "Boa Viagem", το οποίο πραγματοποιήθηκε με την αρωγή της Marketing Greece.

Το δημοφιλές περιοδικό εκδίδεται από την καθημερινή εφημερίδα "O Globo", έχοντας περισσότερους από ένα εκατομμύριο αναγνώστες.