Τρία κρουαζιερόπλοια σε τρεις ημέρες στη Θεσσαλονίκη

Τρία κρουαζιερόπλοια με περίπου 1700 τουρίστες αναμένονται το επόμενο τριήμερο στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Υπολογίζεται ότι πάνω από 25.000 άτομα έχουν καταφθάσει φέτος στην πόλη με 30 κρουαζιερόπλοια, έναντι 18 πέρυσι.

Μέχρι την 1η Νοεμβρίου, που σηματοδοτεί ουσιαστικά και το τέλος της σεζόν του 2014 για την κρουαζιέρα στη Θεσσαλονίκη, στην πόλη αναμένεται να γίνουν άλλες δέκα προσεγγίσεις κρουαζιερόπλοιων με χιλιάδες επιβάτες, οι οποίοι αναμένεται να επισκεφτούν τα αξιοθέατα της ευρύτερης περιοχής, αλλά και την αγορά της πόλης.

Αύριο Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου, στις 6 το πρωί, φτάνει προερχόμενο από τα Κύθηρα το κρουαζιερόπλοιο Minerva με 343 επιβάτες, κυρίως Βρετανούς, και πλήρωμα 170 άτομα. Το πλοίο θα αναχωρήσει στις 10 το βράδυ της ίδιας ημέρας με προορισμό τη Λήμνο.

Την ίδια μέρα στις 8 το πρωί καταπλέει στη Θεσσαλονίκη το κρουαζιερόπλοιο Salamis Filoxenia προερχόμενο από Λήμνο με 490 επιβάτες, κυρίως Κύπριους, και πλήρωμα 225 άτομα. Θα παραμείνει στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης μέχρι τις 2 τα ξημερώματα της Κυριακής, όταν θα αναχωρήσει με προορισμό την Καβάλα.

Τη Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου, στις 8 το πρωί, αναμένεται στη Θεσσαλονίκη προερχόμενο από τον Πειραιά, το κρουαζιερόπλοιο Aegean Paradise, που μεταφέρει περίπου 800 τουρίστες, κυρίως Τούρκους, ενώ έχει πλήρωμα 300 άτομα. Το πλοίο θα αναχωρήσει στις 6 το απόγευμα, με προορισμό το Τσεσμέ.