Telegraph: Είναι η Σκόπελος το τέλειο ελληνικό νησί;

“Αυθεντικές πόλεις χτισμένες σε λόφους, άδειες παραλίες και ταβέρνες με χαρακτήρα. Η Σκόπελος έχει σχεδόν όλα όσα θα μπορούσε να ζητήσει ένας επισκέπτης από την Ελλάδα”. Με αυτόν τον υπότιτλο ξεκινά το εκτενές αφιέρωμα της Telegraph στο νησί της Σκοπέλου.

Ο συντάκτης, μετά από την επταήμερη παραμονή στο νησί παρουσιάζει όλα τα συστατικά που θα μπορούσαν να χαρακτηρίσουν τη Σκόπελο, ως το τέλειο ελληνικό νησί.

Κάνοντας μια αναφορά στην περίφημη ταινία “Mamma mia”, που γυρίστηκε στο νησί, ο δημοσιογράφος λέει χαρακτηριστικά ότι η ταινία δεν μοιάζει σε τίποτα με τη Σκόπελο. Και συνεχίζει:

“Η Σκόπελος έχει διατηρήσει την αναζωογονητική της αυθεντικότητα, μακριά από τα μπαρ και τις παραλίες με τον πολύ κόσμο. Για πολλούς επισκέπτες δείχνει με τον πιο ιδανικό τρόπο γιατί η Ελλάδα είναι προορισμός διακοπών, αναδεικνύοντας την παρθένα ζωή των νησιών, το ανεπιτήδευτο φαγητό και τη διαμονή, τις ήσυχες παραλίες, τους περιπάτους μέσα στο πράσινο, το ορεινό εσωτερικό της και μια πλήρη διαφυγή από το άγχος της σύγχρονης ζωής".

“Είναι το τέλειο ελληνικό νησί”, αναρωτιέται και απαντά “Υπάρχουν πιο όμορφες παραλίες και χωριά και αλλού, αλλά η Σκόπελος συγκεντρώνει πολλά από τα χαρακτηριστικά που χρειάζονται (για να θεωρηθεί τέλεια)”.

Στο ρεπορτάζ του ο Oliver Smith αναφέρεται αναλυτικά τις εμπειρίες του στο νησί, όπως την περιήγηση του στο λιμάνι του νησιού και την Γλώσσα, τη ορεινή χώρα, ενώ δεν παραλείπει να προτείνει παραλίες, αξιοθέατα, ταβέρνες για φαγητό, αλλά και καταλύματα.