Huffington Post: Η Χίος το πιο μαγικό νησί της Ελλάδας!

Εάν η Ελλάδα έχει ένα μαγευτικό νησί, τότε η Χίος είναι σίγουρα αυτό! Με αυτή τη φράση ξεκινά το δημοσίευμα - ύμνος της Huffington Post στο νησί της Χίου. Στο κείμενο, που συνοδεύεται από εντυπωσιακές φωτογραφίες γίνεται μια αναφορά στα πιο σημαντικά αξιοθέατα του νησιού.

“Αυτό το λιγότερο γνωστό νησί βρίσκεται στη βορειοανατολική περιοχή του Αιγαίου και είναι διάσημο για την καλλιέργεια και παραγωγή μαστίχας, μιας αρωματικής ρητίνης που σχηματίζεται στο σχήμα που έχει δάκρυ και προέρχεται από δέντρα που φύονται στην εύφορη περιοχή Μαστιχοχώρια”, αναφέρει το άρθρο.

Στη συνέχεια παρουσιάζει με σύντομο τρόπο την ιστορία της μαστίχας, αναφέροντας ότι είναι γνωστή και ως αραβικό κόμμι και έχει μια σειρά από χρήσεις, χρηστική, όταν χρησιμοποιείται σε βερνίκια και χρώματα, φαρμακευτική, αλλά και βρώσιμη.

Στη Χίο, μπορείτε να αγοράσετε μαρμελάδα με μαστίχα, γλυκά και τοπικά λικέρ, όπως το ούζο, συνεχίζει ο συντάκτης, ενώ όπως λέει χαρακτηριστικά “το δάκρυ αυτό ευχαριστεί, αρωματίζει, ανακουφίζει και θεραπεύει.”

Αμέσως μετά το άρθρο αναφέρει το μεγαλύτερο χωριό μαστίχας, το Πυργί, όπου τα κτίρια είναι διακοσμημένα με γεωμετρικά μοτίβα, που δεν έχετε δει ποτέ.

Και αν αυτό δεν είναι αρκετό, υπάρχει επίσης το Μοναστήρι Νέα Μονή, ένα διάσημο μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Αυτό το βυζαντινό μοναστήρι στεγάζει θησαυρούς, όπως ψηφιδωτά και ανθρώπινα κρανία, μεταξύ άλλων.

Το δημοσίευμα καταλήγει μια ένα ηθικό δίδαγμα: “Την επόμενη φορά θα κάνετε διακοπές στα πανέμορφα νησιά της Ελλάδα, μην παραλείψετε τη Χίο από τη λίστα σας! Ξεχάσαμε να αναφέρουμε ότι και οι παραλίες της είναι φοβερές”.