Σημαντικές διακρίσεις για μνημεία και αξιοθέατα της Κύπρου

Με το Πιστοποιητικό Διάκρισης 2014 του γνωστού ταξιδιωτικού οργανισμού TripAdvisor, βραβεύτηκαν πρόσφατα το Κυπριακό Μουσείο (Λευκωσία), ο Αρχαιολογικός Χώρος Κουρίου (Λεμεσός) και το τέμενος Χαλά Σουλτάν (Λάρνακα), σύμφωνα με ανακοίνωση του Τμήματος Αρχαιοτήτων της Κύπρου.

Τα βραβεία αυτά βασίζονται αποκλειστικά στα σχόλια που έχουν καταγράψει οι ίδιοι οι επισκέπτες μετά από την επίσκεψή τους στον καθένα από τους πιο πάνω χώρους κατά το περασμένο έτος.

Είναι επίσης γνωστό ότι το trip advisor είναι ένας ιστότοπος, ο οποίος χρησιμοποιείται καθημερινά από εκατομμύρια ταξιδιώτες σε όλο τον κόσμο.

Η βράβευση θεωρείται ιδιαίτερα σημαντική διότι βασίζεται εξολοκλήρου στις ταξιδιωτικές εμπειρίες και την κριτική των ίδιων των επισκεπτών, η οποία ως γνωστόν αποτελεί την καλύτερη διαφήμιση, με αποτέλεσμα την περαιτέρω προβολή των διακρίσεων αυτών και μέσω σελίδων κοινωνικής δικτύωσης.

Ταυτόχρονα, αναγνωρίζονται οι συνεχείς προσπάθειες του Τμήματος Αρχαιοτήτων και της Κύπρου ως τουριστικού προορισμού να αναβαθμίζει τους επισκέψιμους χώρους και ταυτόχρονα να προβάλλει την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της, πάντα με σεβασμό σε κάθε μνημείο, ανεξαρτήτως εθνικότητας ή /και θρησκείας.

Σε ανάλογη ευχάριστη θέση βρέθηκε και ο Ζωολογικός κήπος Λεμεσού, στον οποίο απονεμήθηκε επίσης πιστοποιητικό διάκρισης από το trip advisor για το 2014.