Η Four Seasons έρχεται στον Αστέρα Βουλιαγμένης

Γνωστό εδώ και χρόνια είναι το ενδιαφέρον της πολυτελούς ξενοδοχειακής αλυσίδας Four Seasons για την Αθήνα. Πλέον ο μεγαλομέτοχος της καναδικής εταιρείας άραβας κροίσος Αλ Ουάλιντ μπιν Ταλάλ δηλώνει και επίσημα, ότι η Four Seasons ενδιαφέρεται να αναλάβει τη διαχείριση του Αστέρα Βουλιαγμένης.

Ο πλουσιότερος σαουδάραβας μιλώντας στο συνέδριο του Economist στην Αθήνα ανακοίνωσε ότι τα στελέχη της αλυσίδας βρίσκονται σε προχωρημένες συζητήσεις με τους νέους ιδιοκτήτες του Αστέρα για να αναλάβουν το management των δύο ξενοδοχείων του συγκροτήματος.

Το 2005 όταν και πάλι γινόταν διεθνής διαγωνισμός από την Εθνική τράπεζα για την ανάληψη της διαχείρισης του Αστέρα, η Four Seasons, μπορεί να μην συμμετείχε, όμως είχε δηλώσει ότι ενδιαφερόταν για να βρει κάποιο ξενοδοχείο στο κέντρο της Αθήνας.

Οι νέοι ιδιοκτήτες του Αστέρα, το fund Jermyn Street Real Estate, διέκοψαν πρόσφατα τη συνεργασία τους με την αλυσίδα Starwood και είναι γνωστό ότι βρίσκονται σε αναζήτηση νέας διεθνούς συνεργασίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Four Seasons δείχνει ενδιαφέρον και για το συγκρότημα του Grand Resort στο Λαγονήσι, το οποίο έχει μισθώσει από το κράτος ο όμιλος Μαντωνακάκη.

O 58χρονος Al-Waleed, είναι το Νο26 στη λίστα των πλουσιότερων του Forbes, βρίσκεται πίσω πολλές εταιρείες-κολοσσούς όπως η Citigroup, η Apple και η News Corporation, ενώ στην ιδιοκτησία του περιλαμβάνονται κορυφαία ξενοδοχεία όπως το New York Plaza Hotel, το George V και ο όμιλος Four Season.