“We do local”: Πρότυπο πιστοποίησης για τοπική παράδοση & φιλοξενία

Εκδήλωση για την παρουσίαση του Προτύπου Πιστοποίησης Καταλυμάτων "We Do Local" διοργανώνει η εταιρία Τοπική Παραγωγή & Φιλοξενία ΑΕ την Παρασκευή, 4 Δεκεμβρίου, στις 3 μμ στο πλαίσιο της 2ης διεθνούς έκθεσης Greek Tourism Expo 2015 στο Metropolitan Expo.

Τι είναι το "We Do Local"

To πρότυπο πιστοποίησης "We Do Local" δημιουργήθηκε για να αναδείξει και να στηρίξει την παράδοση, την τοπική παραγωγή, την κουζίνα και τα έθιμα φιλοδοξώντας την επανατοποθέτηση του εθνικού τουριστικού προϊόντος.

Η ίδρυσή της πραγματοποιήθηκε από 12 σημαντικούς παράγοντες της τουριστικής βιομηχανίας της Κρήτης, τους κ.κ. Γιώργο Αλεξανδράκη, Γιάννη Βαρδινογιάννη, Μανώλη Βαρκαράκη, Μανώλη Γιαννούλη, Λευτέρη Καραταράκη, Γιώργο Μαθιουλάκη, την κυρία Τζίνα Μαμιδάκη, τον κ. Μανώλη Μανούσο, τον κ. Ανδρέα Μεταξά, τον κ. Γιάννη Παπαδάκη, τον κ. Μανώλη Τσακαλάκη και τον κ. Νίκο Χαλκιαδάκη με την ελπίδα να προσελκύσουν περισσότερους στο μέλλον και από άλλες περιοχές.

Πρόκειται για μια Ανώνυμη Εταιρεία Προώθησης Επιχειρήσεων, την "Τοπική Παραγωγή & Φιλοξενία Α.Ε.", που στηρίζει την τοπική παραγωγή, σέβεται το περιβάλλον και προβάλλει τον πολιτισμό, την γαστρονομία και την φιλοξενία της περιοχής τους, όπως ανέφερε ο πρόεδρός της κ. Βαρδινογιάννης.

Για την άρτια λειτουργία της εταιρείας και τη σωστή ένταξη των επιχειρήσεων σε αυτή, σε συνεργασία με την εταιρεία πιστοποιήσεων Cosmocert A.E. και την εταιρεία Local Food Experts, δημιουργήθηκε το πρότυπο με την ονομασία «We do local».

Στόχος του είναι η επανατοποθέτηση του εθνικού τουριστικού προϊόντος, για να αναδείξει την ιδιαίτερη τοπική φιλοξενία και να στηρίξει την ανάπτυξη της τοπικής παραγωγής και οικονομίας.

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας κ. Μεταξάς απηύθηνε πρόσκληση στις τουριστικές επιχειρήσεις να ενταχθούν στην ομάδα του We do local και να συμβάλλουν και αυτές στην διάδοση της φιλοσοφίας του η οποία είναι:

• Διαδίδουμε τα τοπικά ήθη και έθιμα
• Παρουσιάζουμε την τοπική κουζίνα
• Υποστηρίζουμε τους τοπικούς παραγωγούς
• Σεβόμαστε το περιβάλλον και την αειφορία
• Στηρίζουμε το τοπικό εργατικό δυναμικό