Αμφίβιο τροχόσπιτο, το ιδανικό για τους αναποφάσιστους

Εάν την ώρα των διακοπών δεν συμφωνείτε με τους υπόλοιπους αν θα πάτε για ιστιοπλοΐα ή για κάμπινγκ, τότε η λύση είναι ένα αμφίβιο τροχόσπιτο. 

Τα τελευταία χρόνια, διάφορες εταιρίες στο εξωτερικό έχουν λανσάρει υπερπολυτελή τροχόσπιτα που μπορούν και επιπλέουν, με σκοπό να ικανοποιήσουν τα γούστα όλης της παρέας, ή της οικογένειας. 

Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το Sealander, που συνδυάζει τα χαρακτηριστικά τροχόσπιτου – σκάφους.  

Σαν τροχόσπιτο, το Sealander δένεται στο αυτοκίνητο, έχει χώρο για δύο άτομα και διαθέτει τις περισσότερες παροχές, δηλαδή μικρή κουζίνα και κρεβάτι. Σαν... σκάφος, έχει ηλεκτροκίνητη προπέλα, που του δίνει τη δυνατότητα να κινείται στο νερό με εννιά χιλιόμετρα την ώρα αλλά και αποσπώμενη οροφή, για ταυτόχρονο μαύρισμα.

"Το μεγάλο του πλεονέκτημα είναι ότι μπορούμε να συνδυάσουμε και τους δύο τρόπους για να ταξιδέψουμε. Μας παρέχει δηλαδή περισσότερες δυνατότητες και ελευθερία, από αυτή την απόφαση" σύμφωνα με τον δημιουργό του, Ντάνιελ Στράουμπ.

Το μεγάλο του μειονέκτημα είναι η τιμή του. Το βασικό μοντέλο κοστίζει 15.000 Ευρώ, αλλά με τα έξτρα φτάνει τα 18.000 Ευρώ. 

Φυσικά, υπάρχουν και πιο ευρώχωρα μοντέλα που μπορουν να φιλοξενήσουν μέχρι και τέσσερα άτομα, σε όλες τις απαραίτητες ανέσεις, εξοπλισμένα ακόμα και με συστήματα κλιματισμού και θέρμανσης.