Η μικρή γραφική πόλη στη Σικελία που θα φιλοξενήσει τη σύνοδο των G7

Σημαντικό αρχαίο αξιοθέατο αποτελεί το αρχαίο θέατρο του Ταυρομενίου, ή αλλιώς γνωστό ως το ελληνικό θέατρο.

Αιωρείται μεταξύ ουρανού και θάλασσας, βρίσκεται γαντζωμένο πάνω στα βράχια, στην ανατολική ακτή της Σικελίας: Η ιστορική πόλη της Ταορμίνα αποκτά διεθνές κύρος καθώς προετοιμάζεται για μια επερχόμενη παγκόσμια εκδήλωση.

Η μικρή παραθαλάσσια πόλη, η οποία βρίσκεται σε ένα λόφο 206 μέτρων πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας με θέα στην Αίτνα, πάντα προσέλκυε επισκέπτες. «Πονάει όταν την κοιτάς», είχε πει κάποτε, ο μεγάλος Έρνεστ Χέμινγουεϊ για την ομορφιά της, σύμφωνα με το αφιέρωμα της guardian. Εδώ είχαν κατηφορήσει και μερικές λαμπερές διασημότητες όπως η Άβα Γκάρντνερ και ο άγγλος συγγραφέας D.H. Lawrence... Ωστόσο, από τις 26 έως τις 27 Μαΐου, η κωμόπολη θα καλωσορίσει μια ελαφρώς διαφορετική αγορά. Το «μαργαριτάρι του Ιονίου Πελάγους» της Σικελίας φιλοξενεί τη διάσκεψη κορυφής της G7 του 2017, φέρνοντας σε παγκόσμιο επίπεδο ηγέτες όπως ο Ντόναλντ Τράμπ και ο νέος Γάλλος πρόεδρος Εμμανουήλ Μακρόν.

Ο πρώην ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι επέλεξε αυτή την πόλη αντί για την προτιμώμενη Φλωρεντία για να αναζωογονήσει τη Σικελία, γνωστή για τα υψηλά ποσοστά ανεργίας και τo brain drain.

Η γεωγραφική θέση της Ταορμίνα στη Μεσόγειο και ο κρίσιμος ρόλος της Σικελίας στην προσέγγιση της Ιταλίας έναντι των μεταναστών είναι ιδιαίτερα συμβολική, καθώς η προσφυγική κρίση θα αποτελέσει ένα από τα θέματα της ημερήσιας διάταξης της ομάδας των 7. Και πράγματι, οι φυσικές και αρχαιολογικές τις ομορφιές διαμορφώνουν το τέλειο σκηνικό  για την προώθηση της εικόνας της Ιταλίας στο εξωτερικό.

Η Ταορμίνα με αριθμούς: 

10,960 κάτοικοι  

392 π.Χ - η ημερομηνία που εγκαταστάθηκαν για πρώτη φορά στην Ταορμίνα

6,000 Καταλύματα για τουρίστες

12 5στερα ξενοδοχεία 

1.1 million Τουρίστες συνολικά το 2016

Η Ταορμίνα ιδρύθηκε από τους αποίκους της Νάξου Σικελίας - Η Νάξος ήταν η πρώτη αποικία της αρχαίας Ελλάδας στην Σικελία-, ως Ταυρομένιο και αποτέλεσε σημαντική πόλη των αποικιών της Μεγάλης Ελλάδας στην κάτω Ιταλία. 

Σημαντικό αρχαίο αξιοθέατο αποτελεί το αρχαίο θέατρο του Ταυρομενίου, ή αλλιώς γνωστό ως το ελληνικό θέατρο.