Ντόναλντ Τραμπ freeze λέγω!

Ξεκινά το παγκοσμίως γνωστό Snow Festival του Σαπόρο

Άνοιξε και φέτος τις πύλες το παγκοσμίου φήμης φεστιβάλ χιονιού του Σαπόρο της Ιαπωνίας. Το φεστιβάλ διοργανώνεται για 68η χρονιά.

Περισσότεροι από δύο εκατομμύρια επισκέπτες από την Ιαπωνία και όλον τον κόσμο αναμένονται και φέτος στο Χοκάιντο, όπου διοργανώνεται το φεστιβάλ.

Από τα 200 γλυπτά, όλων των μεγεθών, ξεχωρίζει η παγωμένη προτομή του Ντόναλντ Τραμπ.

Εκατοντάδες εμβληματικές φιγούρες του κινηματογράφου, διασημότητες, ένα αντίγραφο από πάγο της Αψίδας του Θριάμβου και πολλά άλλα γλυπτά περιμένουν τους επισκέπτες να τα θαυμάσουν.

Υπάρχουν επίσης δύο γλυπτά από το παιχνίδι Pokemon Go της Nintendo και χαρακτήρες από τη σειρά Πόλεμος των Άστρων, ανάμεσά τους οι χαρακτήρες του κακού Νταρθ Βέιντερ και των ρομπότ R2D2 και C-3PO.

Άλλα σημαντικά σημεία της έκθεσης περιλαμβάνουν ένα γλυπτό από πάγο του τραγουδιστή Pikotaro που έγινε διάσημος όταν το τραγούδι του Pen-Pineapple-Apple-Pen" έγινε viral στο YouTube πέρυσι. Αυτό το τραγούδι έδωσε την έμπνευση για ένα γλυπτό από πάγο του προέδρου Τραμπ που κρατά ένα μήλο και ένα στιλό, μια αναφορά στη βασική χορευτική κίνηση του μουσικού βιντεοκλίπ.

Ομάδες από όλο τον κόσμο θα συμμετάσχουν στον διαγωνισμό γλυπτικής στο χιόνι που αποτελεί μέρος του φεστιβάλ και ο νικητής θα επιλεγεί την Πέμπτη. Το φεστιβάλ ολοκληρώνεται την Κυριακή.

Οι διοργανωτές καλούν τους επισκέπτες να χαρούν την τέχνη του χιονιού και όλα τα γλυπτά από πάγο που φιλοτέχνησαν πολίτες του Σαπόρο μαζί με μέλη των χερσαίων δυνάμεων του ιαπωνικού στρατού. Επίσης μεγάλες πίστες με χιόνι διατίθεται για τους λάτρεις του σκι και της περιπέτειας.

Το Sappοro Snow Festival πρωτοξεκίνησε το 1950, όταν μαθητές των Γυμνασίων και Λυκείων της περιοχής εξέθεσαν έξι γλυπτά από χιόνι στο Οντόρι Παρκ. Σήμερα θεωρείται μια από τις σημαντικότερες χειμερινές εκδηλώσεις, με την πόλη να μετατρέπεται σε χειμερινή ονειρούπολη με κατάλευκο χιόνι και κρυστάλλους από πάγο. Οι πολύχρωμοι φωτισμοί ενισχύουν την μαγική εικόνα τη νύχτα.