Και από κάτω… το χάος: Η ψηλότερη γυάλινη γέφυρα στον κόσμο

Αν ανήκετε στους τολμηρούς, μπορείτε να κάνετε και μπάντζι – τζάμπινγκ

Την ανάσα κόβει η θέα που μπορούν να δουν από το γυάλινο πάτωμα όσοι επισκεφτούν την ψηλότερη, και μεγαλύτερη ταυτόχρονα, γέφυρα στον κόσμο. Η γέφυρα άνοιξε τις πύλες της για το κοινό το Σάββατο, στην περιοχή Ζανγκτζιατζιέ στην Κίνα.

Έχει μήκος 430 μέτρα, πλάτος 6 μέτρα και βρίσκεται σε ύψος 300 μέτρων από το έδαφος. Το πάτωμα της αποτελείται από 99 πλάκες διάφανου γυαλιού. Η γέφυρα ενώνει τις δύο κορυφές του εθνικού δρυμού, της επαρχίας Χουνάν, στα όρη Ζανγκτζιατζιέ.

Ωστόσο, όσοι θέλουν να την επισκεφτούν θα πρέπει να προνοήσουν τουλάχιστον μια ημέρα νωρίτερα καθώς η γέφυρα μπορεί να υποδεχθεί 800 ανθρώπους ταυτοχρόνως και όχι πάνω από 8.000 την ημέρα. Λόγω του μεγάλου αριθμού των τουριστών που θέλουν να την επισκεφτούν, είναι απαραίτητη η κράτηση του εισιτηρίου, που κοστίζει 138 γιουάν, δηλαδή 18 ευρώ.

Αν την επισκεφτείτε και ανήκετε στους τολμηρούς, μπορείτε να κάνετε και μπάντζι – τζάμπινγκ.

Στα εγκαίνια της γέφυρας, ένα ζευγάρι που ήθελε μια... διαφορετική εμπειρία στο γάμο του, επέλεξε να κάνει suspension από τη γέφυρα για να φωτογραφηθεί. 

Οι κατασκευαστές της γέφυρας, για να αποφευχθεί ο κίνδυνος ζημιών και ατυχημάτων, απαγορεύουν τη χρήση φωτογραφικών μηχανών και ειδικά τα γνωστά μπαστούνια για selfies. Επίσης, απαγορεύεται ρητά στις γυναίκες να φορούν γόβες στιλέτο.

Μια από τις κορυφές του πάρκου Ζανγκτζιατζιέ αποτέλεσε έμπνευση για το βουνό που επιπλέει στον αέρα στην ταινία Avatar.