Πώς θα κάνουμε διακοπές στην πόλη μας

Ο Γενικός Διευθυντής του Hilton Athens, κ. Bart van de Winkel, μας συμβουλεύει πώς μπορούμε να κάνουμε ενδιαφέρουσες και διασκεδαστικές διακοπές στην πόλη μας.

Μπορεί κάποιος να κάνει σύντομες διακοπές σε ένα ξενοδοχείο στην ίδια του την πόλη; Τι μπορεί να του προσφέρει μια τέτοια εμπειρία;

Ένα ξενοδοχείο σε μια πόλη, δεν είναι απλώς ένας τόπος διαμονής για ξένους, αλλά συχνά αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της κοινωνικής, πολιτιστικής και επιχειρηματικής ζωής της πόλης. Εκεί ο οποιοσδήποτε μπορεί να διασκεδάσει, να χαλαρώσει, να ενημερωθεί, να ψωνίσει αλλά και να γνωρίσει ενδιαφέροντες ανθρώπους. Από αυτή την άποψη, όλοι έχουμε ανάγκη και μάλιστα αξίζουμε μια μικρή απόδραση μέσα στην ίδια μας την πόλη, χωρίς να ξοδέψουμε χρήματα και χρόνο στις μετακινήσεις. Θα σας δώσω το παράδειγμα του Hilton Αθηνών όπου εδώ όλα συντελούν σε μια αξέχαστη εμπειρία διαμονής: το Galaxy Bar & Restaurant με τα εκπληκτικά κοκτέιλ και την εντυπωσιακή θέα στην Αθήνα, το εστιατόριο Βυζαντινό με τον πλούσιο μεσογειακό μπουφέ, το εστιατόριο Milos με το φρέσκο ψάρι και τα αγνά ελληνικά προϊόντα, το Hiltonia Spa με το πλήρως εξοπλισμένο γυμναστήριο και την εσωτερική πισίνα, οι εκθέσεις τέχνης νέων καλλιτεχνών που διοργανώνονται συχνά στο lobby του ξενοδοχείου, τα καταστήματα με τα όμορφα ρούχα, αξεσουάρ, κοσμήματα και βιβλία.

Τι πρέπει να προσέχει κάποιος όταν επιλέγει για τη διαμονή του ένα ξενοδοχείο πόλης στην Ελλάδα και το εξωτερικό;

Καταρχάς, θα πρέπει κανείς να προσέξει την τοποθεσία, αν δηλαδή το ξενοδοχείο βρίσκεται σε ασφαλές σημείο και αν διαθέτει εύκολη πρόσβαση στα αξιοθέατα ή στα συγκεκριμένα μέρη που επιθυμεί να επισκεφθεί κανείς. Επίσης, κατά την επιλογή του, θα πρέπει να δώσει έμφαση στην καθαριότητα, την ποιότητα του φαγητού και τη σωστή αναλογία ποιότητας και τιμής. Καλό θα είναι οι πελάτες να επισκέπτονται συχνά τις ιστοσελίδες των ξενοδοχείων που τους ενδιαφέρουν, για να μπορούν να ενημερώνονται σχετικά με τις εκπτώσεις και προσφορές που ανακοινώνονται κατά καιρούς. Έτσι, μπορούν να βρουν πακέτα σε πολύ καλή τιμή που να ταιριάζουν στις επιθυμίες και τα ενδιαφέροντά τους, όπως για παράδειγμα το Cultural Weekend for Two του Hilton Αθηνών που προσφέρει δωρεάν εισιτήρια σε δύο άτομα για έξι από τα σημαντικότερα μουσεία της Αθήνας.

Τα εστιατόρια και τα μπαρ ενός ξενοδοχείου πόλης ως σημείο διασκέδασης, απευθύνονται και στους μόνιμους κατοίκους. Τι τα διαφοροποιεί σε σχέση με τα κλασικά στέκια;

Τα μπαρ και τα εστιατόρια των ξενοδοχείων δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τα κλασικά στέκια της πόλης, αφού είναι ευχάριστα, σύγχρονα και έχουν τη δική τους ταυτότητα. Απόδειξη το Galaxy Bar & Restaurant με τους θαμώνες του να είναι κατά 80% κάτοικοι της Αθήνας. Αυτό που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον όμως είναι ότι μπορεί κανείς να συναντήσει εκεί ανθρώπους απ’ όλα τα μέρη του κόσμου και ν’ απολαύσει μια πραγματικά κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα. Κλείνοντας, θα ήθελα να αναφερθώ και στο υψηλό επίπεδο του service, δεδομένου ότι το προσωπικό του ξενοδοχείου έχει εκπαιδευθεί κατάλληλα και διαθέτει την ανάλογη εξειδίκευση, εμπειρία και γνώση για να μπορεί ν’ απευθύνεται σ’ ένα τόσο απαιτητικό και ευρύ πελατολόγιο.