Προτάσεις για εξορμήσεις το σαββατοκύριακο

Η ιδέα για μια μικρή εξόρμηση μακριά από όλους και από όλα μοιάζει πάντα ιδανική! Πόσο μάλλον όταν προορισμός γίνονται αγαπημένοι ελληνικοί τόποι, οι οποίοι μας προσφέρουν πανέμορφες εικόνες, απίστευτη ξεγνοιασιά και αξέχαστες εμπειρίες.

Αφήνουμε πίσω, λοιπόν, την καθημερινότητα και τη ρουτίνα του κλεινόν άστυ και ετοιμαζόμαστε για μια εκδρομή που τα έχει όλα. Ανάμεσα στους αγαπημένους μας κοντινούς προορισμούς από την Αθήνα η Αράχωβα, το Ναύπλιο, οι Δελφοί, τα Καλάβρυτα και -γιατί όχι- και το Πήλιο. Εσύ ποιον επιλέγεις;

Αράχωβα

arachova

Ο πιο δημοφιλής ελληνικός χειμερινός προορισμός μας περιμένει για το πιο απολαυστικό σαββατοκύριακο. Παρόλο που ο ήλιος μας συντροφεύει ακόμα, η θερμοκρασία στην Αράχωβα έπεσε, τα πρώτα χιόνια έκαναν την εμφάνισή τους στον Παρνασσό και ο χειμώνας στο γραφικό χωριό μοιάζει πιο κοντά από ποτέ. Σε απόσταση 170 χλμ. από την Αθήνα, λοιπόν, μας καλεί να γευτούμε τις παραδοσιακές γεύσεις στις γραφικές ταβέρνες της, να διασκεδάσουμε στα καθιερωμένα στέκια της και να γεμίσουμε άφθονο οξυγόνο και καθαρό αέρα με μια εξόρμηση στο βουνό. Τι λέτε; Ετοιμάζουμε βαλίτσες; Μάθε τα πάντα για την Αράχωβα εδώ.

Ναύπλιο

nafplio

Από τις ομορφότερες πόλεις της Πελοποννήσου, αλλά και της Ελλάδας γενικότερα, το Ναύπλιο μοιάζει ιδανική επιλογή για κοντινή εξόρμηση από το κλεινόν άστυ όλες τις εποχές του χρόνου. Έχοντας να επιδείξει πλούσια ιστορία, σημαντικά αξιοθέατα και αξιόλογες προτάσεις για διαμονή, φαγητό και διασκέδαση δεν συγκαταλέγεται άδικα στους αγαπημένους μας προορισμούς. Η πανέμορφη Παλιά Πόλη με τη χαρακτηριστική, ενετική αρχιτεκτονική, τα δύο κάστρα της, το περίφημο Παλαμήδι και η Ακροναυπλία, το σήμα κατατεθέν της αργολικής πρωτεύουσας Μπούρτζι είναι κάποιες από τις εικόνες που θα «εσωκλείσουμε» στις αποσκευές μας λίγο πριν το δρόμο της επιστροφής. Όλες οι λεπτομέρειες για την επίσκεψή σου στο Ναύπλιο εδώ.

Δελφοί

delfoi

Με έντονο ιστορικό υπόβαθρο και με φήμη που κάνει το γύρο του κόσμου, οι Δελφοί μας καλωσορίζουν στο πανέμορφο φυσικό τοπίο τους λίγο πριν τον ελαιώνα της Άμφισσας, σε απόσταση 12 χλμ. από την Αράχωβα (την οποία επιλέγουμε και για ορμητήριό μας). Η κωμόπολη που είναι γνωστή τοις πάσι και ως «Ομφαλός της Γης» αποτελεί διάσημο τουριστικό προορισμό, ιδιαιτέρως για τους αμετανόητους λάτρεις της ιστορίας. Το ταξίδι στους Δελφούς, λοιπόν, συνδυάζει ιδανικά ιστορία με πολιτισμό και αποτελεί αγαπημένη επιλογή για όλους εμάς που θέλουμε να χαλαρώσουμε σε ένα πανέμορφο περιβάλλον, που προσφέρει στους επισκέπτες του μια μεγάλη γκάμα εμπειριών. Ενημερώσου για τους Δελφούς εδώ.

Καλάβρυτα

kalavrita

Χτισμένα σε υψόμετρο 756 μέτρων, κάτω από τη «σκιά» του Χελμού, τα Καλάβρυτα ενδείκνυνται τόσο για μονοήμερες όσο και για ολιγοήμερες αποδράσεις. Σε απόσταση 189 χλμ. από την Αθήνα θα γίνουν το ορμητήριο του σαββατοκύριακου τόσο για φυσιολατρικές εξορμήσεις όσο και για βόλτα στην πλακοστρωμένη 25ης Μαρτίου, χάζι στα μαγαζιά με τα τοπικά προϊόντα, χουχούλιασμα στα cozy cafes και φαγητό στις παραδοσιακές ταβέρνες τους. Δες τι άλλο θα κάνεις στα Καλάβρυτα εδώ.

Πήλιο

pelion

Αν και το ταξίδι μοιάζει λίγο μακρινό, η επιθυμία μας για ένα mini road trip υπερισχύει, γι’ αυτό και επιλέγουμε το βουνό των Κενταύρων για την εκδρομή του σαββατοκύριακου. Με πανέμορφα, γραφικά χωριά «πνιγμένα» στο πράσινο, μας χαρίζει τις πιο όμορφες εικόνες της ελληνικής φύσης. Με βάση μας την Πορταριά, από τα πιο φημισμένα χωριά του Δυτικού Πηλίου, ανακαλύπτουμε τη γραφικότητα της Μακρυνίτσας, την ανόθευτη ομορφιά του Αγίου Λαυρεντίου, τις παραδοσιακές εικόνες στο Μούρεσι και την Τσαγκαράδα και τις φυσικές ομορφιές στις Μηλιές.Μάθε περισσότερα για τα χωριά του Πηλίου εδώ.