Το ταξίδι διαβατήριο για την αγάπη!

Της Βίκης Βαμιεδάκη

Οι ελεύθεροι και οι ελεύθερες που ψάχνουν ταίρι δεν έχουν παρά να δηλώνουν παντού τα σχέδια για τα ταξίδια τους, αν θέλουν να επιτύχουν το σκοπό τους!

Δεν τα λέω εγώ φίλοι μου, τα λέει μεγάλη έρευνα που έγινε από έναν tour operator Intrepid Travel σε συνεργασία με το διάσημο site γνωριμιών MySingleFriend.com. Ανακάλυψαν λοιπόν ότι οκτώ στους δέκα (ποσοστό 79%) βρίσκουν υποψήφια αμόρε αν στο προφίλ τους δηλώσουν ότι τους αρέσουν τα ταξίδια.

Η έρευνα έγινε στη Μεγάλη Βρετανία βέβαια, ανάμεσα σε άγγλους, όμως δεν βρίσκω και πολλές διαφορές με εμάς τους έλληνες. Οπότε θα μου επιτρέψετε κάποια σχόλια στα αποτελέσματα της έρευνας. Εννιά στους δέκα παρακαλώ (89%), απάντησαν ότι θεωρούν τους ανθρώπους που ασχολούνται με τα ταξίδια πιο περιπετειώδεις, ανοιχτόμυαλους και κουλτουριάρηδες (με την καλή έννοια). Σχόλιο: Α, σε αυτό συμφωνώ και επαυξάνω. Πόσο να πάς στο χωριό σου κύριε; Πάσχα, Χριστούγεννα, καλοκαιράκι, πάντα στο χωριό επιμένουν κάποιοι να πηγαίνουν και το θεωρούν αυτό ταξίδι. Είναι δεν λέω, αλλά κυρίως είναι κόλλημα και βόλεμα.

Να πούμε όμως, ότι και ένας στους 5 εργένηδες είπε ότι βρίσκει ενδιαφέροντες εκείνους που ταξιδεύουν, γιατί αυτό σημαίνει αυτόματα ότι έχουν χρήματα που τους περισσεύουν ακόμα και για ταξίδια. Σχόλιο: Α,χά, το πιάσατε το υπονοούμενο! Σου λέει, όλο γυρνάει αυτός/αυτή, θα έχει φράγκα, ας πάμε και εμείς από δίπλα!

Οι περισσότεροι δήλωσαν ότι περιμένουν δύο έως έξι μήνες πριν πάνε κάποιο ταξίδι με το τους νέο ταίρι, όμως όσοι ήταν πάνω από 35 χρονών είπαν ότι δεν έχουν θέμα, πάνε ταξίδι και στον πρώτο μήνα! Σχόλιο: Λογικό μου φαίνεται αυτό που απάντησαν οι 35 και άνω, γιατί κακά τα ψέματα σκέφτονται μήπως σε μια στιγμή αδυναμίας, κάτω από τα αστέρια, τώρα που δεν μας ξέρουν και τόσο καλά, γίνει καμιά πρόταση γάμου και τελειώνουμε και με τη γκρίνια της μάνας μας.

Οι άνδρες που συμμετείχαν στην έρευνα, είπαν ότι το ιδανικό ταξίδι με μια καινούρια κοπέλα, θα ήταν για να ανακαλύψουν ένα νέο πολιτισμό, να πάνε ιστιοπλοΐα, αναρρίχηση, διακοπές με ποδήλατα. Σχόλιο: Αυτή την απάντηση την περίμενα, γιατί σε μερικά θέματα όλοι οι άνδρες είναι ίδιοι. Θέλουν πρώτο ταξίδι εκεί που δεν μπορείς, ούτε να πας κομμωτήριο, ούτε να φορέσεις το ωραίο σου φόρεμα, ούτε τις 12ποντες γόβες σου. Να είσαι όλη τη μέρα με τη φόρμα θέλουν, ιδρωμένη, το μαλλί κοτσίδα και τη γλώσσα έξω και να ελπίζεις ότι θα σε ξαναπάρει τηλέφωνο άμα γυρίσετε (ή μήπως τους άνδρες δεν τους ενδιαφέρουν όλα αυτά και είναι μόνο μέσα στο μυαλό μας;)

Οι γυναίκες είπαν ότι προτιμούν να επισκέπτονται γκαλερί, μουσεία και μνημεία στις αποδράσεις του Σαββατοκύριακου. Σχόλιο: Είδατε τα καλά κορίτσια; Αμέσως να δείξουμε, διαγωγή, μόρφωση, κουλτούρα. Άσχετα ότι θα θέλαμε να μας ψωνίζουν όλη τη μέρα από τη Βία Μόντε Ναπολεόνε στο Μιλάνο, εμείς λέμε όχι! Γκαλερί και μουσείο! Τόσο large…

Στο τέλος, οι μισοί από τους ελεύθερους που απάντησαν στην έρευνα, παραδέχτηκαν ότι βρήκαν κάποιο ταίρι κατά τη διάρκεια των διακοπών τους, με το ένα τρίτο από αυτούς να δηλώνει ότι συνέχισε τη γνωριμία και μετά τις διακοπές. Σχόλιο: Αυτό τώρα δεν θα το σχολιάσω, είναι περιττό. Τόσα τραγούδια έχουν βγει για τους έρωτες των διακοπών και με καλύπτουν.

Αφού είναι σήμερα η γιορτή των ερωτευμένων, να σας πω και εγώ από την δική μου άποψη. Μπορεί να γνωρίζεις διάφορα αμόρε στα ταξίδια, να σε φλερτάρουν περισσότερο επειδή ταξιδεύεις. Ο μεγαλύτερος όμως έρωτας είναι ένας: Το ίδιο, το δικό σου ταξίδι!

[email protected]