Μπήκαμε στον ανανεωμένο εκπληκτικό χώρο του πολυσυζητημένου Sehre στην Αράχωβα

Με αγνώριστο design & εκπλήξεις υποδέχεται το νέο έτος

Θεωρώ πιο πιθανό να μην ξέρεις ποια είναι η Πλατεία Λάκκα αλλά να έχεις ακούσει έστω μία φορά τη λέξη «Sehre».

Ίσως ακούγεται υπερβολικό, όμως τα αδέρφια Σεχρεμέλη, ο Θύμιος και ο Αυγέρης, –οι ιδιοκτήτες του επιτυχημένου café bar του Παρνασσού- έχουν κατορθώσει να «ακουστούν».

Ο λόγος είναι απλός. Έχουν δημιουργήσει μια επιχείρηση με προσωπικότητα και δεν μένουν στάσιμοι.

Γράφει η Νάντια Μασσαχού

Ενώ λοιπόν πέρυσι η προσοχή μας στράφηκε στο νέο boho style εξωτερικό του χώρο με τις παραδοσιακές κουρελούδες να ντύνουν τους καναπέδες, φέτος η αλλαγή είναι ριζική και αφορά το εσωτερικό. Η διακόσμηση φέρει και πάλι την υπογραφή της ταλαντούχας designer Γεωργίας Τηλιγάδας που κατόρθωσε να δημιουργήσει εκ νέου έναν χώρο που ενώ δεν θυμίζει τον παλιό, σου βγάζει και πάλι την ίδια οικεία διάθεση και αυθόρμητα (σε) μυεί σε mood βουνού.

Τα χρώματα που πρωταγωνιστούν παραπέμπουν στην (ορεινή) φύση και χαλαρώνουν, ενώ κάθε διακοσμητικό στοιχείο έχει και μια σύνδεση με το βουνό, γεγονός που προδίδει την αγάπη του Θύμιου και του Αυγέρη γι'αυτό (οι οποίοι είναι και φοβεροί γνώστες του, οπότε εκμεταλλευτείτε τους για ψαγμένα tips).

Αυτό που ωστόσο στρέφει το βλέμμα σου με το που μπεις στο χώρο είναι το... ελάφι! Το στίγμα του σε έναν τοίχο του café bar ήρθε να δώσει ο γεμάτος ανησυχίες και σουπερ δημιουργικός street artist (και ποιητής, και συγγραφέας, και, και, και...) Yiakou. Για όσους δεν γνωρίζουν, τα ελάφια είναι ένα από τα «μοτίβα» του συγκεκριμένου καλλιτέχνη, ο οποίος διακρίνεται για τις αστείρευτες ιδέες και το πηγαίο ταλέντο. Ένα ελάφι λοιπόν ζωγραφιά, έρχεται να προστεθεί στα όσα θα μας συντροφεύουν στον ανανεωμένο χώρο, και να γίνει σίγουρα «αντικείμενο συζήτησης» όποιου το αντικρίσει.

Κάπου εδώ να πούμε ότι το Sehre το βρίσκει κανείς στην Πλατεία Λάκκα, το πλέον κεντρικό σημείο του χωριού, και λειτουργεί non stop από νωρίς το πρωί έως αργά τη νύχτα. Μπορείς να το επισκεφτείς από το πρωί για να απολαύσεις το καφεδάκι σου συνοδεία κρουασάν (αυτό με τη γέμιση σοκολάτας πραλίνα είναι κόλαση!), τοστ, ολόφρεσκων μπαγκετών και σάντουιτς, παραδοσιακής πίτας, γλυκών και παγωτών Kayak, ενώ θα το κατατάξεις σε απογευματινό στέκι για ρακόμελα και τσίπουρα ή επιλεγμένα κρασιά και πλατό τυριών κι αλλαντικών,  και φυσικά θα επιστρέψεις το βράδυ για ποτά και διασκέδαση.

Σταθερή αξία του καταλόγου η ενδιαφέρουσα λίστα κρασιών, που εκπροσωπεί μια value for money φιλοσοφία και παράλληλα στηρίζει τον ελληνικό ευρύτερα αλλά και της περιοχής συγκεκριμένα αμπελώνα. Φέτος επίσης, οι αληθινοί πότες και εκλεκτικοί χαρακτήρες θα έρθουν στη μπάρα του αποκλειστικά και μόνο για τα ιαπωνικά special ουίσκι, που μυούν σε υψηλού επιπέδου γευσιγνωσία. Συγκεκριμένα το εμβληματικό Nikka from the Barrel  ένα πάντρεμα single malt και σιτηρών θα ικανοποιήσει και τους πλέον απαιτητικούς. Σειρά έχουν τα cocktails με τον Βαγγέλη Φιλιππα στο bar να δημιουργεί με σκοπό να εξυπηρετήσει τις διαθέσεις του ουρανίσκου σου.

Τα ελληνικά (συνεχίζουν να) απαγορεύονται αυστηρά, ενώ κάθε Παρασκευή και Σάββατο στα decks του παρελαύνουν γνωστοί djs που ξέρουν καλά να "κρατούν τον κόσμο υπ' ατμόν" με deep house, soul και dance μουσικές επιλογές, μέχρι αργά. Σημειώστε εδώ ότι στις επόμενες μέρες θα ανακοινωθούν και οι djs των εορτών, με τον Steve Kis να είναι ένα από τα ονόματα όσων φιλοξενηθούν στα decks.

Το Sehre από την πρώτη ημέρα λειτουργίας του, πριν από 10 χρόνια, κατόρθωσε να επικοινωνήσει το (διαφορετικό) concept του στο κοινό, και το κοινό από την πλευρά του το αγάπησε. Γιατί ήταν και παραμένει αυθεντικό, γιατί ανήκει στις επιχειρήσεις που έχουν προσωπικότητα και δεν ακολουθούν τα κλισέ, γιατί ακόμα και σε δύσκολες εποχές υποστηρίζει την ποιότητα σε όλα τα επίπεδα, γιατί δεν εφησυχάζει και θέλει να ικανοποιεί. Γι' αυτούς και για πολλούς ακόμα λόγους, αυτό (θα) είναι το δεύτερο «σπίτι» μας στον Παρνασσό. Κι αν τα παραπάνω σε «έψησαν» να είσαι σίγουρος πως θα γίνει και το δικό σου.

Πληροφορίες
Πλατεία Λάκκα, Αράχωβα, τηλ. 22670 31518, fb page: Sehre