Αγαπημένα εστιατόρια στις Σπέτσες

Γαστρονομικές προτάσεις για όλα τα γούστα και τα βαλάντια, που ικανοποιούν ακόμη και τους πιο απαιτητικούς.

Ένα από τα πιο αρχοντικά νησιά του Αργοσαρωνικού και αγαπημένος προορισμός των Αθηναίων για short breaks, οι Σπέτσες διαθέτουν γαστρονομικές προτάσεις για όλα τα γούστα και τα βαλάντια, που ικανοποιούν ακόμη και τους πιο απαιτητικούς.

Εμείς ξεχωρίσαμε τις κορυφαίες επιλογές στο νησί με την ένδοξη ναυτική παράδοση για γευστικές αναζητήσεις που θα σας μείνουν πραγματικά αξέχαστες.

Ταρσανάς

tarsanas_edited

Με περισσότερα από 15 χρόνια λειτουργίας, η ψαροταβέρνα Ταρσανάς, στο Παλιό Λιμάνι, αποτελεί σταθερή αξία για τους επισκέπτες των Σπετσών. Με δυνατό ατού της το γεγονός ότι οι ιδιοκτήτες έχουν δικό τους καΐκι που βγάζει καθημερινά ολόφρεσκα ψάρια, σερβίρει γευστικές δημιουργίες ακριβώς δίπλα στη θάλασσα, με θέα στο ατμοσφαιρικό, γραφικό Παλιό Λιμάνι.

Εμπνευσμένοι ουζομεζέδες, ψητά ψάρια ημέρας και πιάτα με βάση τα θαλασσινά απαρτίζουν το γευστικό του κατάλογο. Δοκιμάστε τη σπιτική ταραμοσαλάτα (με λευκό ταραμά), χυλοπίτες στη γάστρα με θαλασσινά και καλαμαράδα με ντομάτα και βασιλικό.

Πληροφορίες 
Παλιό Λιμάνι
τηλ. 22980 74490
fb page: Tarsanas Fish Restaurant

Νερό της Αγάπης

nerotisagapis_2_edited

Οφείλει το όνομά του σε ένα παραδοσιακό, σπετσιώτικο καφενείο. Το Νερό της Αγάπης εντοπίζεται στην περιοχή της Κουνουπίτσας και σερβίρει δημιουργίες της μεσογειακής κουζίνας.

Σε ένα εκλεπτυσμένης αισθητικής περιβάλλον με θέα στη θάλασσα -την παράσταση κλέβει η ξύλινη εξέδρα-εξώστης που σας δίνει την αίσθηση ότι πλέετε μέσα στη θάλασσα- σερβίρει φρέσκα ψάρια, θαλασσινά, ζυμαρικά και λαχανικά από το μποστάνι των ιδιοκτητών.

Πληροφορίες 
Κουνουπίτσα
τηλ. 22980 74009
http://nerotisagapis.gr
fb page: NTA Water Of Love, Νερό της Αγάπης

Ορλώφ

oroff_edited

Μία από τις πιο κλασικές επιλογές για δείπνο κάτω από τα αστέρια εδώ και 20 χρόνια, το εστιατόριο Ορλώφ ξέρει πώς να ικανοποιεί όλες τις αισθήσεις σας. Τι να πει κανείς για το κτήριο που το φιλοξενεί -το 1802 εδώ στεγάστηκαν οι πρώτες Λιμενικές Αρχές των Σπετσών- τη φινετσάτη αισθητική του χώρου, τις προσεγμένες γεύσεις της μοντέρνας ελληνικής κουζίνας;

Στην είσοδο του Παλιού Λιμανιού, λοιπόν, θα βρείτε αυτό το «κόσμημα» του νησιού με την πιο εντυπωσιακή αυλή που θα αντικρίσετε κατά τη διαμονή σας εδώ. Η μεγάλη γκάμα σε μεζέδες και πιάτα με βάση τα θαλασσινά θα κάνουν την επιλογή σας δύσκολη. Η θέα στο γραφικό λιμάνι με τις βάρκες και τα ιστιοπλοϊκά συνθέτει το ιδανικό φυσικό σκηνικό.

Πληροφορίες 
Παλιό Λιμάνι
τηλ. 22980 75255
www.orloffresort.com/el /orloff-restaurant

Λιοτρίβι

139494793_1469185676

Οφείλει το όνομά του στο παλιό ελαιοτριβείο του 1800 όπου και στεγάζεται. Αναπαλαιωμένο σύμφωνα με την τοπική αρχιτεκτονική, το bar-restaurant Λιοτρίβι βρίσκεται στο γραφικό Παλιό Λιμάνι των Σπετσών. Λειτουργώντας εδώ και 30 χρόνια έχει καταφέρει να αποκτήσει το δικό του φανατικό κοινό. Σερβίρει πιάτα της μεσογειακής κουζίνας, ενώ διαθέτει και κάποια εμπνευσμένα από την ελληνική.

Στα δυνατά χαρτιά του η εξωτερική βεράντα ακριβώς πάνω στη θάλασσα. Στην τύπου pub μπάρα του μπορείτε να καθίσετε και για ποτό και να απολαύσετε κάποια από τις εκλεκτές ετικέτες σε malt whisky. Στα plus το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού διοργανώνει events με live cuban bands και διάσημες jazz bands.

Πληροφορίες 
Παλιό Λιμάνι
τηλ. 2980 72269

Πάτραλης

patralis_edited

Η ταβέρνα Πάτραλης ιδρύθηκε το 1935 από τον μπάρμπα Πάνο και είναι η παλαιότερη ταβέρνα των Σπετσών. Βρίσκεται στην περιοχή της Κουνουπίτσας και «καπετάνιοι» της πλέον είναι οι εγγονοί του ιδρυτή της, Αργύρης και Νίκος. Η παράδοση στο φρέσκο ψάρι συνεχίζεται με σεβασμό τόσο στην ιστορία του μαγαζιού, όσο και απέναντι στους πελάτες.

Καθίστε σε κάποιο από τα τραπέζια στη βεράντα με θέα στα νερά του Αργοσαρωνικού και μην παραλείψετε να συμπεριλάβετε στην παραγγελία σας αστακομακαρονάδα, σπιτική ψαρόσουπα και κάποιο από τα νόστιμα μαγειρευτά. Μπείτε στο γλυκό πειρασμό και δοκιμάστε σπιτικό επιδόρπιο όπως μπακλαβά, μήλο στο φούρνο, γαλακτομπούρεκο.

Πληροφορίες 
Κουνουπίτσα
τηλ. 22980 75380
www.patralis.gr