Βουτάμε στις καλύτερες παραλίες της Ρόδου

Επτά από τις πιο αγαπημένες και φημισμένες ακτές του νησιού

Το νησί των Ιπποτών εκτός από την πανέμορφη, ατμοσφαιρική και μυστηριακή Μεσαιωνική Πόλη μπορεί να καυχιέται και για τις εκπληκτικές του παραλίες.

Βουτήξτε μαζί μας, λοιπόν, στα κρυστάλλινα νερά τους και απολαύστε δροσιστικές βουτιές στη Ρόδο.

Λίνδος

lindos_1_edited

Από τις πιο φημισμένες παραλίες του νησιού, η ακρογιαλιά της Λίνδου βρίσκεται κάτω από τον ομώνυμο οικισμό στο νότιο τμήμα της Ρόδου, σε απόσταση 48 χλμ. από το κέντρο της Μεσαιωνικής Πόλης.

Η ακρογιαλιά διαθέτει χρυσαφένια αμμουδιά, καταγάλανα και πεντακάθαρα νερά, ενώ είναι οργανωμένη με ομπρέλες, ξαπλώστρες, ταβέρνες και mini markets. Επισκεφτείτε την νωρίς το πρωί για να πιάσετε θέση, καθώς σε καθημερινή βάση «βουλιάζει» από κόσμο.

Άγιος Παύλος

agiospavlos_1_edited

Οφείλει το όνομά της στο μικρό εκκλησάκι που βρίσκεται σε ένα ύψωμα στην μία άκρη της. Η παραλία του Αγίου Παύλου εντοπίζεται ακριβώς μετά τη Λίνδο και απέχει περίπου 50 χλμ. από το κέντρο της πόλης της Ρόδου. Η ακτή είναι μικρή, αλλά δημοφιλής, γι' αυτό φροντίστε να έρθετε σχετικά νωρίς το πρωί.

Τα καταπράσινα, κρυστάλλινα νερά πρωταγωνιστούν σ' ένα πανέμορφο περιβάλλον, με χρυσαφένια αμμουδιά και ψιλό βότσαλο. Αφού απολαύσετε τις βουτιές σας στα κρυστάλλινα νερά, επισκεφτείτε το ταβερνάκι που βρίσκεται πάνω στην άμμο για ένα γεύμα με γευστικές λιχουδιές, ακριβώς δίπλα στο σημείο που σκάει το κύμα.

Καλλιθέα

kallitheanew_edited

Η παραλία της Καλλιθέας εντοπίζεται δίπλα στην ομώνυμη περιοχή με τις θερμές ιαματικές πηγές, περίπου 11 χλμ. νότια της πόλης της Ρόδου. Διαθέτει ψιλό βότσαλο και βραχάκια, είναι οργανωμένη με ομπρέλες και ξαπλώστρες, ενώ φημίζεται για τα κρυστάλλινα νερά της. Το σκηνικό μοιάζει κινηματογραφικό, αφού εδώ πραγματοποιήθηκαν τα γυρίσματα της ελληνικής ταινίας «Το Δόλωμα» με πρωταγωνίστρια την Αλίκη Βουγιουκλάκη.

Το ειδυλλιακό τοπίο συμπληρώνεται από τα πεύκα και τους φοίνικες που «αγκαλιάζουν» τον κόλπο. Στην ακτή υπάρχει cafe που λειτουργεί από τις 09.00, όπου μπορείτε να χαλαρώσετε, να πιείτε τον καφέ σας και να τσιμπήσετε κάποιο snack. Μην παραλείψετε να επισκεφτείτε τα περίφημα και πολυφωτογραφημένα λουτρά.

Άντονι Κουίν

antonikouin_edited

Σε απόσταση 17 χλμ. νότια από το κέντρο της Μεσαιωνικής Πόλης της Ρόδου, μεταξύ των ακτών Λαδικό και Φαληράκι εντοπίζεται η φημισμένη παραλία που φέρει το όνομα του μεγάλου πρωταγωνιστή του αμερικάνικου κινηματογράφου και έγινε ιδιαιτέρως γνωστή στο ευρύτερο κοινό από την ταινία «Τα Κανόνια του Ναβαρόνε».

Η παραλία Άντονι Κουίν περιβάλλεται από βράχια, τα οποία δημιουργούν μια εικόνα καταπληκτικής ομορφιάς. Διαθέτει κρυστάλλινα, καταπράσινα νερά, ψιλή άμμο και βότσαλο και είναι βραβευμένη με γαλάζια σημαία.