20 διευθύνσεις shopping & ομορφιάς που πρέπει να ξέρεις στη Μύκονο

Ανακαλύψτε τις καλύτερες προτάσεις για stylish και λαμπερές εμφανίσεις στη Μύκονο

Όταν πρόκειται για τη Μύκονο το μυαλό μας πηγαίνει αυτόματα σε stylish αέρινες εμφανίσεις, που όλες φέρουν την υπογραφή των τελευταίων τάσεων της μόδας.

Αλλά και σε περιποιημένες και πανέμορφες παρουσίες που προσδίδουν λίγη από την λάμψη τους στο νησί των Ανέμων.

Ξεχωρίσαμε 20 must διευθύνσεις –πολυτελείς οίκους μόδας, διεθνή brands, φημισμένα κοσμηματοπωλεία και χώρους ομορφιάς– οι οποίες εγγυώνται τα παρακάνω στο μέγιστο βαθμό!

Γράφει η Νάντια Μασσαχού

Soho- Soho

Leader στο χώρο της μόδας από το 2001 η boutique Soho- Soho διαθέτει 7 καταστήματα στις καλύτερες τοποθεσίες της χώρας. Με βασικό χαρακτηριστικό της τις δυνατές συνεργασίες με τους διασημότερους διεθνείς οίκους –Alexander McQueen, Givenchy, Dior, Versace, Moncler, Emilio Pucci, Jimmy Choo, Giuseppe Zanotti Design, Comme des Garcons, Kenzo, Herve Leger κ.α.– χαρακτηρίζεται για τις εξαιρετικές προτάσεις μόδας που ακολουθούν πάντα τα διεθνή πρότυπα.

Στις boutiques Soho-Soho θα βρείτε κορυφαίες επιλογές σε ένδυση, beachwear, παπούτσια, αξεσουάρ, αρώματα και κοσμήματα. Η γυναικεία boutique της Μυκόνου βρίσκεται στο κεντρικό και πολυσύχναστο Ματογιάννι.

Info

Καθημερινά: 10.30– 02.00
Ματογιάννι 46, Χώρα, τηλ. 22890 26760, www.sohosoho.gr

Osklen

Το κορυφαίο βραζιλιάνικο fashion brand Osklen συνδυάζει το δυναμισμό μιας μητρόπολης με την πληθωρικότητα της βραζιλιάνικης φύσης.

Οι δημιουργίες του απευθύνονται σε γυναίκες και άντρες που ασπάζονται έναν κοσμοπολίτικο τρόπο ζωής, εστιάζοντας κυρίως στο κομψό και ταυτόχρονα ανέμελο στυλ, βασισμένο κυρίως στην εναρμόνιση των αντιθέσεων.

Τα ρούχα χαρακτηρίζονται για την ποιότητα των πρώτων υλών που χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία τους, καθώς και για τον συγκεκριμένο χαρακτήρα που τους προσδίδει ο καινοτόμος και εννοιολογικός σχεδιασμός τους.

Βασική γραμμή της εταιρείας είναι η προώθηση ενός διαφορετικού τρόπου ζωής, ο οποίος είναι πάντα εναρμονισμένος με το περιβάλλον, γι αυτό και ο ιδιοκτήτης της είναι υπέρμαχος της κοινωνικής ένταξης και της αειφόρου ανάπτυξης.

Info

Καθημερινά: 10.00-00.00 (1 Απριλίου- 31 Οκτωβρίου)
Ζαννή Πιταράκη 17-19, Χώρα, τηλ. 22890 29109, www.osklen.com

Dsquared2

Οι συστάσεις είναι περιττές για ένα από τα πιο δημοφιλή ιταλικά fashion brands παγκοσμίως. Η boutique των Dsquared2, λοιπόν, δεν θα μπορούσε να λείπει και από το κοσμοπολίτικο νησί των Ανέμων.

Στο κατάστημα που βρίσκεται στην καρδιά της Χώρας της Μυκόνου, θα βρείτε κομμάτια των ταλαντούχων designer που αντικατοπτρίζουν την φιλοσοφία τους.

Αυτή δεν είναι άλλη από την μείξη την Καναδέζικης εικονογραφίας με την εκλεπτυσμένη ιταλική ραπτική και τον παιχνιδιάρικο αισθησιασμό να κυριαρχεί σε όλες τις δημιουργίες τους.

Σε όλες τις συλλογές τους παρατηρείται η αρμονική συνύπαρξη των αντιθέσεων όπως τα sporty με τα glamorous στοιχεία, το ανδρόγυνο στυλ καθώς και οι χαλαρές με τις πιο extravagant δημιουργίες.

Info

Καθημερινά: 10.00-00.00 (1 Απριλίου- 31 Οκτωβρίου)
Μητροπόλεως 9, Χώρα, τηλ. 22890 77314, www.dsquared2.com, fb page: Dsquared2 mykonos

Enny Monaco

Σημείο αναφοράς για τον τομέα της μόδας και της πολυτέλειας, η boutique Enny di Monaco, προσελκύει στη Μύκονος -κι όχι μόνο- περισσότερο από δύο δεκαετίες όσους αναζητούν κορυφαίες επιλογές για την ένδυσή τους.

Με ιστορία που ξεκινά από το 1989 στην πρώτη boutique που πρωτολειτούργησε στο Ψυχικό κατορθώνει όλες αυτές τις δεκαετίες να δίνει το στίγμα σε ό,τι αφορά τη μόδα.

Σε αποκλειστικότητα βρίσκουμε εδώ, τον Giambattista Valli και Christian Louboutin στην Αθήνα και Μύκονο και τo Oscar de la Renta μόνο στο κατάστημα της Μυκόνου.

Info

Καθημερινά: 10.00-01.00
Χώρα, http://ennydimonaco.com, fb page: Enny Monaco

Dew concept store

Το Dew, στην καρδιά της Χώρας, είναι ένα luxury concept store που αγαπά τη νησιώτικη ζωή και το δείχνει, φιλοξενώντας μικρούς θησαυρούς που εναρμονίζονται πλήρως με το κυκλαδίτικο -κι όχι μόνο- lifestyle.

High end products από όλο τον κόσμο, με περιζήτητα brands που ανανεώνονται διαρκώς, συνθέτουν τον παράδεισο κάθε γυναίκας.

Στη boutique Dew μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε μαγιό, σανδάλια, beachwear, τσάντες, καπέλα, γυαλιά ηλίου και πολύτιμα κοσμήματα.

Οι Έλληνες σχεδιαστές διαδραματίζουν πρωτεύοντα ρόλο -στο κόσμημα συγκεκριμένα συναντάμε μόνο Έλληνες και συγκεκριμένα Σεργάκη, Danelian, el jewels by Elina Kantza, Ele Karela- ωστόσο απολαμβάνουμε και μαγιό από όλο τον κόσμο, Miami, Los Angeles, Λονδίνο, Βαρκελώνη χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν βρίσκουμε ακαταμάχητα ελληνικά brands.

Info

Καθημερινά: 11.00-15.30 & 17.30-1.30
Ενόπλων Δυνάμεων και Μαλαματένιας, Χώρα, τηλ. 22890 28668, www.dewmykonos.com, fb page: DEW Mykonos

HEEL Athens Lab

Κάτι περισσότερο από μια εταιρεία ενδυμάτων, το εργαστήρι μόδας HEEL προτείνει ένα εναλλακτικό μοντέλο παραγωγής που βασίζεται στην ομαδικότητα, την ισότητα και την εργασία με δίκαιους όρους.

Οι πρώτες ύλες που επιλέγονται είναι φιλικές προς τον άνθρωπο και το περιβάλλον, ενώ όλα τα ρούχα παράγονται από οργανικό βαμβάκι και λινό!

Βρείτε την S/S 2016 collection, μοναδικά κομμάτια από την Recycling collection, αξεσουάρ, παιδικά και αντρικά ρούχα και άλλα προϊόντα υψηλής ποιότητας στην boutique/ concept store στην Χώρα της Μυκόνου, έναν δρόμο δίπλα στο Ματογιάννι, κοντά στην εκκλησία Παναγία Πανάχρα.

Info

Καθημερινά: 10.00-02.00 (Ιούνιος- Σεπτέμβριος), 10.00-23.00 (Απρίλιος- Μάιος & Οκτώβριος)
Εκκλησία Παναγία Πανάχρα, Παναχράντου 10, Χώρα, τηλ. 22890 77166, fb page: HEEL

The Jars of Brands

Ένας νεανικός, δροσερός και stylish χώρος, προστέθηκε τα τελευταία χρόνια στο fashion χάρτη του νησιού. To The Jars of Brands είναι ο απόλυτος προορισμός για όσους θέλουν να βάλουν χρώμα στη ζωή τους, χωρίς να απαρνιούται το all time classic black, όσους δεν φοβούνται να τολμήσουν και φυσικά εκείνων που ονειρεύονται μέσα από όμορφα ρούχα και αξεσουάρ.

Αν ανήκετε σε κάποια από τις παραπάνω κατηγορίες ανθρώπων, όλοι οι δρόμοι σας οδηγούν στην οδό Καλογερά, με έναν δεύτερο νεότερο χώρο να έχει προστεθεί στο δυναμικό του. Δημιουργίες των MiRo, Ratt by Rita Attala, Despina Vandi, Sophie Deloudi, Nima, Nizal για την γυναίκα και των Gabba, Blue de Genes, Dondup, Wool and Co, Freedman, Ne en aout, Velvet Ray, Eight Clothing, Lightning Bolt για τον άνδρα, καθώς και κοσμήματα Mara Kartali, Soul 22, K.And, Mara Kartali, Hardy Candy φλερτάρουν με έναν εμπνευσμένο χώρο που μόνο άνθρωποι με μεράκι και άποψη θα μπορούσαν να δημιουργήσουν.

Εδώ επίσης θα βρείτε γυαλιά D ' Blanc και Suite by Oakwood (δερμάτινα).

Info

Καλογερά 43, Χώρα, τηλ. 22890 78955, fb page: The Jars Of Brands

Costa Lekka

Σε απόσταση αναπνοής από τη Μικρή Βενετία η boutique Costa Lekka σας μυεί στον κόσμο της μόδας και του στιλ με τον καλύτερο τρόπο. Επισκεφτείτε τη για την τεράστια ποικιλία από δημοφιλή brands όπως, Diesel, Hale Bob, Happiness, Jack & Jones, Ruby Yaya, Ocean Drive, Despi brazilian bikini, Vivienne westwood αλλά και πολλά άλλα.

Ο σύγχρονος άντρας και η γυναίκα του σήμερα που θέλει να ξεχωρίζει θα εθιστούν στην συγκεκριμένη boutique μέσα από τις επιλογές ενδυμάτων, υποδημάτων, μαγιό, beachwear, αξεσουάρ αλλά και μιας exclusive συλλογής ρολογιών Diesel.

Info

Καθημερινά: 10.00- 04.00
Κουζή Γεωργούλη 52, τηλ. 22890 77270, http://costalekka.com, fb page: Costa Lekka Mykonos Fashion Boutique

Blow

Στην καρδιά της Χώρας και συγκεκριμένα στην πολυσύχναστη Μητροπόλεως, η boutique Blow, μπορεί να υπερηφανεύεται ότι είναι μια από τις παλαιότερες της Μυκόνου.

Απευθύνεται σε κάθε γυναίκα και άντρα που επιθυμούν να ξεχωρίζουν με τις εμφανίσεις τους και το στιλ τους, φιλοξενεί ιδιαίτερους γυναικείους οίκους εκ Παρισίου αλλά και δημιουργίες Ελλήνων σχεδιαστών.

Οι stylish celebrities το έχουν κατατάξει στις αγαπημένες τους στάσεις για shopping κι αυτό μόνο τυχαίο δεν είναι.

Αξίζει να τονιστεί πως εδώ θα βρείτε μια συλλογή από φλοράλ πουκάμισα που θα σας κερδίσει, αλλά και τα περιζήτητα ρούχα Ganesh.

Info

Καθημερινά: 09.00-01.00
Μητροπόλεως 29, τηλ. 22890 28922, fb page: BLOW Mykonos

Baniero

Το concept του, το προδίδει η επωνυμία του και πολύ εύστοχα μάλιστα! Το Baniero μπήκε στη ζωή της Μυκόνου πριν περίπου έξι χρόνια, και τα τελευταία τέσσερα καλοκαίρια το συναντάμε στην περιζήτητη "πιάτσα" της Καλογερά.

Στο χώρο του θα βρείτε beachwear σε μεγάλη ποικιλία η οποία μάλιστα ανανεώνεται 2-3 φορές κάθε σεζόν.

Θα σας ενθουσιάσουν πραγματικά τα μαγιό (γυναικείο, αντρικό και παιδικό), αλλά και τα ρούχα παραλίας, τα παρεό, καπέλα, σαγιονάρες και λοιπά αξεσουάρ.

Εδώ όλα προέρχονται από ελληνικές βιοτεχνίες εκτός από συγκεκριμένες εταιρείες swimwear από την Κολομβία. Στα συν του, η τεράστια ποικιλία και οι προσιτές τιμές.

Info

Καθημερινά:10.30-02.00
Καλογερά 38, Χώρα, τηλ. 22890 27956, fb page: Baniero Mykonos

Makris

Το αγαπημένο μας κατάστημα υποδημάτων MAKRIS μας υποδέχεται στο Νησί των Ανέμων, στο Ματογιάννι. Ο κορυφαίος ελληνικός οίκος υποδημάτων που εξάγει δημιουργίες του και σε επιλεγμένα καταστήματα του εξωτερικού, αποτελεί must για όλους τους επισκέπτες της Μυκόνου που αναζητούν ένα super stylish αναμνηστικό του ταξιδιού τους.

Στο κατάστημα της Μυκόνου λοιπόν βρίσκουμε μοναδικές προτάσεις παπουτσιών του οίκου για την γυναίκα αλλά και τον άντρα που θέλει να ξεχωρίζει και παράλληλα να νιώθει άνετα. Εκτός από προτάσεις του οίκου, εδώ μπορούμε να επιλέξουμε και ανάμεσα σε γνωστά brands του εξωτερικού, ενώ εκτός από υποδήματα υπάρχουν και πολύ ιδιαίτερα και μοναδικά κομμάτια ρούχου και αξεσουάρ για κάθε γυναίκα που το στυλ της αποτελεί προτεραιότητα.

Info

Ματογιάννι, Χώρα, τηλ. 22890 79692, www.makriscollection.com, fb page: Makris Official

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο www.greekguide.com