Τα κορυφαία μέρη για γνήσια παραδοσιακή κουζίνα στην Κέρκυρα

Παστιτσάδα με κρέας ή ψαρικά, μπουρδέτο με σκορπίνες ή μπακαλιάρο, σοφρίτο με μπόλικο σκόρδο και μαϊντανό, ελαφρύ μα πεντανόστιμο ψάρι μπιάνκο. Η λίστα με τις παραδοσιακές συνταγές της κερκυραϊκής κουζίνας δεν περιορίζεται στα παραπάνω, τα οποία ωστόσο είναι οι εμβληματικοί εκπρόσωποί της.

Καθρέπτης των επιρροών που δέχθηκε το νησί των Φαιάκων ιστορικά, η πλούσια τοπική γαστρονομία, μοιάζει να χωρίζεται σε αστική και της υπαίθρου. Η πρώτη είναι καθαρά βενετσιάνικη και έχει αφήσει τον απόηχό της στα εστιατόρια που ακολουθούν κι η δεύτερη είναι η λεγόμενη "φτωχή" και βασισμένη σε προϊόντα της κερκυραϊκής γης. Ακολουθούν επτά σημεία εντός κι εκτός Πόλης, που τιμούν την γαστρονομική παράδοση και τη διατηρούν ζωντανή. Έξι προτάσεις που δεν θα σας απογοητεύσουν και θα σας συστήσουν την γνήσια κερκυραϊκή παραδοσιακή κουζίνα όπως της πρέπει. 

Γράφει η Νάντια Μασσαχού

Εντός Πόλης: Ρουβάς

Οι κατσαρόλες παίρνουν φωτιά στου Ρουβά

Παραδοσιακό μαγειρείο της πόλης που τιμά την ελληνική κουζίνα και λειτουργεί από το 1937. Μεγάλη ποικιλία από μαγειρευτά αλλά και παραδοσιακά πιάτα του νησιού θα σας φέρνουν στο φιλικό του χώρο συχνά. Ο Σταμάτης και ο Βασίλης συνεχίζουν την παράδοση του πατέρα τους με αγάπη και μεράκι κι αυτό φαίνεται από τον κόσμο που έρχεται πιστά εδώ δεκαετίες. Μην χάσετε το άπαιχτο ψητό κατσαρόλας. Το μενού ανανεώνεται καθημερινά και μπορείτε να βρείτε τα πάντα ανάλογα με την όρεξή σας. Από λαδερά, κρέας, ψάρι κοκ.

Μαθε περισσότερα για το Ρουβά

Δείτε περισσότερα μέρη για παραδοσιακή κερκυραϊκή κουζίνα στο greekguide