Η έρημος του Μεξικό… στο ποτήρι!

Όταν το απόλυτο ζητούμενο σε ένα ταξίδι είναι η επαφή με τη φύση και το περιβάλλον, τότε το ξενοδοχείο θα πρέπει να υπηρετεί αυτό το στόχο…

Ανάμεσα σε ογκόλιθους σε ένα απομονωμένο λόφο στην αμπελουργική περιοχή της Valle de Guadalupe στο Μεξικό, αυτό το παράξενο ξενοδοχείο το καταφέρνει! Πρόκειται για το Endemico, με τις ιδιαίτερες πολυτελείς καμπίνες – δωμάτια του, που φέρνουν τους επισκέπτες σε άμεση επαφή με τη φύση.

Συνδυάζονται αρμονικά με το τοπίο, την απεριόριστη θέα στα βουνά και τα εύφορα χωράφια με τους αμπελώνες. Το ξενοδοχείο σχεδιάστηκε για να αναδείξει την απομόνωση της ερήμου, ξεχωρίζοντας τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της περιοχής. Βρίσκεται μόλις μιάμιση ώρα από το Σαν Ντιέγκο, της Καλιφόρνια και προσφέρει ένα μίγμα της μεξικανικής κουλτούρας και της εμπορικής δραστηριότητας του κρασιού που είναι έντονη στην περιοχή.

Κάθε μια από τις 20 πολυτελείς καμπίνες έχει ανεμπόδιστη θέα στην κοιλάδα. Από τα μικρά ξύλινα μπαλκόνια, οι επισκέπτες μπορούν να χαλαρώσουν κάτω από τον έναστρο ουρανό και να απολαύσουν τοπικά κρασιά. Η μίνιμαλ αισθητική επικρατεί στις καμπίνες οι οποίες όμως διαθέτουν σύγχρονες ανέσεις και πινελιές πολυτέλειας. Έχουν δημιουργηθεί από το Studio Gracia, μια εταιρεία με πάθος για την οικονομική αρχιτεκτονική.

Βρίσκονται κατά μήκος ενός λόφου με θέα στην κοιλάδα και διανθίζονται από φυσικές πέτρες. Οι φιλικές προς το περιβάλλον καμπίνες βρίσκονται πάνω από το έδαφος για να ελαχιστοποιηθούν οι επιπτώσεις στο τοπίο. Είναι κατασκευασμένες από χάλυβα και ξύλο Corten και έχουν σχεδιαστεί για να είναι διαχρονικές και σε αρμονία με τους λόφους που τις αγκαλιάζουν.

Διαθέτουν ένα king size κρεβάτι, ασύρματη σύνδεση στο Internet, καθώς και μια ιδιωτική βεράντα, με ένα πύλινο "τζάκι".

Ανάμεσα στους βράχους κρύβονται μια πισίνα υπερχείλισης και ένα jacuzzi, εστιατόριο και μπαρ.

Από την πισίνα, οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν την ηρεμία και την απομόνωση, αγναντεύοντας την έρημο που απλώνεται μπροστά τους.

Περισσότερες πληροφορίες για το ξενοδοχείο με ένα κλικ εδώ