Ορθοπεταλιές στις ομορφιές του Ρεθύμνου!

Με υπέροχες βόλτες κάτω από τον λαμπερό ήλιο της Κρήτης, μικρές ανηφόρες και κατηφόρες για να μας θυμίζουν τη χαρά της κούρασης και της ξεκούρασης και καταπληκτικές διαδρομές στα μονοπάτια της ιστορίας, το Ρέθυμνο σας προσκαλεί σε ένα μοναδικό ταξίδι πάνω στη σέλα του ποδηλάτου σας!

Σε ένα φυσικό περιβάλλον απαράμιλλης ομορφιάς, μεταξύ των Λευκών Ορέων και του Ψηλορείτη (Ίδη), με μοναδικά βραχώδη τοπία, υπέροχες ακτές, θρυλικά σπήλαια, ιστορικά μοναστήρια, παραδοσιακά ορεινά χωριά, νιώστε την πεμπτουσία της Κρήτης του μύθου.

Κρυμμένες στην επόμενη στροφή, ανακαλύψτε γεύσεις και μυρωδιές της κρητικής κουζίνας με άφθονη τσικουδιά και κρητικό κρασί και στο ρυθμό της κρητικής λύρας. Εξερευνήστε τις άγνωστες γωνιές του Ρεθύμνου με ξεχωριστό τρόπο, βγαίνοντας από την άσφαλτο.

Αφήστε τις συμβατικές διακοπές και γνωρίστε πραγματικά τα μέρη που θα επισκεφθείτε μέσα από τις ποδηλατικές διαδρομές που θα σας κόψουν την ανάσα! Το Visit Greece μας ξεναγεί!

Μοναδικές διαδρομές πάνω στη σέλα του ποδηλάτου

Ένα πυκνό δίκτυο δρόμων κάθε τύπου καλύπτει το νομό Ρεθύμνου οδηγώντας σε χωριά με ιδιαίτερο χρώμα και έντονο αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον όπως ο Μαρουλάς, το Χρωμοναστήρι, ο Πίκρης, το Μούντρος, η Αμνάτος, η Αργυρούπολη, το Σπήλι, οι Μαργαρίτες, τα Ανώγεια και πολλά άλλα. Δρόμοι που σκαρφαλώνουν ψηλά στον Ψηλορείτη, που σχίζουν φαράγγια όπως το Κουρταλιώτικο και του Κοτσυφού, που τερματίζουν σε ερημικές ακτές του νότου.

Δρόμοι που οδηγούν σε μοναστήρια όπως το Αρκάδι και το Βώσακο και που διασχίζουν κοιλάδες διάσπαρτες με βυζαντινά ξωκλήσια, όπως αυτή του Αμαρίου.

Πανέμορφες διαδρομές μέσα από πυκνούς ελαιώνες, σημεία με καταπληκτική θέα, κουραστικές αναβάσεις, υπέροχα τοπία και ξεκούραση σε γραφικά καφενεδάκια που θα συναντήσετε σε κάθε χωριό.

Το πυκνό οδικό δίκτυο του νομού σας προσφέρει πάμπολλες δυνατότητες για σχεδιασμό διαδρομών κάθε δυσκολίας και τύπου.

Οι στενοί ασφαλτοστρωμένοι επαρχιακοί δρόμοι, αλλά και οι χωμάτινοι αγροτικοί δημιουργούν τις προϋποθέσεις για εσάς που αγαπάτε την ποδηλασία δρόμου ή βουνού αντίστοιχα.

Πριν ξεκινήσετε…

Οι διαδρομές που προτείνονται περιγράφουν το ανάγλυφο του νομού και μπορείτε να τις ακολουθήσετε «ως έχουν» ή να σχεδιάσετε τις δικές σας με βάση τις δυνατότητές σας, φυσικές ή χρονικές. Σε κάθε διαδρομή από τις 22 που προτείνονται, αναφέρονται ο τύπος του δρόμου και οι χιλιομετρικές αποστάσεις.

Κατεβάστε τον πλήρη οδηγό των ποδηλατικών διαδρομών στο Ρέθυμνο όπου απεικονίζονται εκτός των παραπάνω στοιχείων, τα κυριότερα αξιοθέατα και οι σημαντικότεροι οικισμοί από τους οποίους θα περάσετε. Μια σειρά από σύμβολα προσδιορίζει με σαφήνεια τις δυνατότητες που κάθε μέρος προσφέρει. 

Παράλληλα κάθε διαδρομή συνοδεύεται από ένα χαρακτηριστικό γράφημα στο οποίο απεικονίζονται τα υψόμετρα, οι χιλιομετρικές αποστάσεις και οι σημαντικότεροι σταθμοί που θα συναντήσετε.

Απολαύστε τις ποδηλατικές διαδρομές φορώντας πάντα κράνος και έχοντας φροντίσει να έχετε μαζί σας αδιάβροχο καθώς ο καιρός, μπορεί να αλλάξει απότομα, νερό και συμπυκνωμένη τροφή ενώ καλό είναι να έχετε μαζί σας το τηλέφωνο κάποιου που θα σας στείλει βοήθεια αν παρ’ ελπίδα σας συμβεί κάτι.

Προτεινόμενες διαδρομές

Ρέθυμνο - Μούντρος - Αργυρούπολη - Ρέθυμνο 58 χλμ. / Ποδήλατο δρόμου
Ρέθυμνο - Αργυρούπολη - Ρέθυμνο 48 χλμ. / Ποδήλατο δρόμου
Ρέθυμνο - Κάστελος 27 χλμ./ Ποδήλατο δρόμου
Ρέθυμνο - Πρασές 28 χλμ./ Ποδήλατο δρόμου και βουνού
Ρέθυμνο - Καρωτή 39χλμ./ Ποδήλατο Δρόμου
Ρέθυμνο - Ρούστικα - Μπαλέ 56χλμ./ Ποδήλατο δρόμου
Αργυρούπολη - Μυριοκέφαλα - Ασή Γωνιά 28χλμ./ Ποδήλατο δρόμου και βουνού
Ρέθυμνο - Αρκάδι 47χλμ./ Ποδήλατο δρόμου και βουνού
Γύρος Βρύσινα 48χλμ. Ποδήλατο δρόμου και βουνού
Ρέθυμνο - Πλακιάς 42χλμ./ Ποδήλατο δρόμου και βουνού

Πλακιάς - Φαράγγια Κοτσυφού & Κουρταλιώτικο 37χλμ./ Ποδήλατο δρόμου
Γύρω από τον Πλακιά 54χλμ./ Ποδήλατο δρόμου και βουνού
Γύρος του Κέντρους 47χλμ./ Ποδήλατο δρόμου και βουνού
Γύρος του Αμαρίου 71 χλμ./ Ποδήλατο δρόμου
Ρέθυμνο - Φράγμα Ποταμών - Πατσός 30 χλμ. / Ποδήλατο δρόμου και βουνού
Σπήλι - Πρέβελη 39 χλμ. / Ποδήλατο δρόμου και βουνού
Αγία Γαλήνη - Τριόπετρα 58 χλμ. / Ποδήλατο δρόμου και βουνού
Πάνορμο - Μαργαρίτες - Μπαλί 66 χλμ. / Ποδήλατο δρόμου
Ρέθυμνο - Μελιδόνι 64 χλμ. / Ποδήλατο δρόμου
Πλατανιάς - Αρκάδι - Ελεύθερνα 53 χλμ. / Ποδήλατο δρόμου
Ρέθυμνο - Μονή Βωσάκου 47 χλμ. / Ποδήλατο δρόμου και βουνού
Ρέθυμνο - Ανώγεια - Νίδα 72 χλμ. / Ποδήλατο δρόμου