Απόδραση στην Τήνο για τον 1ο “Εξωμεριά Trail Race”

Μια μοναδική αθλητική εμπειρία θα ζήσουν οι συμμετέχοντες του πρώτου ορεινού αγώνα δρόμου “Εξωμεριά Trail Race”, που θα πραγματοποιηθεί στο πανέμορφο νησί της Τήνου στις 14 Σεπτεμβρίου.

Οι διοργανωτές καλούν τους ερασιτέχνες και επαγγελματίες αθλητές να τρέξουν 20,5 χλμ, θαυμάζοντας παραδοσιακά κυκλαδίτικα χωριά, πέτρινα μονοπάτια και καλντερίμια ή να διανύσουν με έναν φίλο ή φίλη τους την ίδια διαδρομή με τη μορφή σκυταλοδρομίας.

Σε μια περιοχή, που φημίζεται για την γλυπτική και την μαρμαρογλυπτική της παράδοση, ο αγώνας έρχεται να συνδυάσει τον αθλητισμό με την φυσική ομορφιά του τοπίου της Έξω Μεριάς, της βορειοδυτικής πλευράς της Τήνου.

Με μέγιστη υψομετρική διαφορά τα 250 μέτρα ο αγώνας θα ξεκινήσει και θα ολοκληρωθεί στο χωριό του Πύργου.

Για την φροντίδα των μονοπατιών της διαδρομής, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πύργου-Πανόρμου που διοργανώνει τον αγώνα, πραγματοποίησε Εθελοντικό Πρόγραμμα (01/07-28/07) με τη συμμετοχή εθελοντών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, επιδιώκοντας να δημιουργήσει τις καλύτερες δυνατές συνθήκες για τους αθλητές.

Η συμμετοχή αθλητών όπως η Μαρία Μαλάϊ και ο Σταύρος Στεφανής θα προσφέρουν αξέχαστες στιγμές σε έναν αγώνα που στοχεύει να αποτελέσει θεσμό στα δρώμενα της Τήνου.

Περισσότερες πληροφορίες με ένα κλικ εδώ

Δείτε το βίντεο: