Ανακαλύψτε τις ομορφιές του Ιονίου…περπατώντας!

Τι κι αν το καλοκαιράκι μας αποχαιρετά σιγά – σιγά. Οι ευκαιρίες για αποδράσεις είναι πάντα εδώ, ειδικά στο τέλος της τουριστικής σεζόν, όταν όλα είναι πιο ήρεμα και οι πιο δημοφιλείς ταξιδιωτικοί προορισμοί υποδέχονται τους επισκέπτες τους για χαλαρωτικές στιγμές ξεγνοιασιάς.

Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να ανακαλύψετε ένα μέρος, από την πεζοπορία. Σηματοδοτημένα μονοπάτια και διαδρομές ανάμεσα σε φαράγγια, γραφικά χωριά και μιας απαράμιλλης ομορφιάς φύση δίνουν την ιδανική ευκαιρία για όσους αγαπούν τη φύση.

Με αφετηρία τα καταλύματα μέλη του δικτύου επιλεγμένων παραδοσιακών και αγροτουριστικών καταλυμάτων “Guest Inn” ανακαλύψτε τις ομορφιές της Κέρκυρας, της Ζακύνθου και της Λευκάδας, μέσα από ένα πλήθος διαφορετικών διαδρομών.

Παραδοσιακές κατοικίες Agallis, Κέρκυρα

Στα 23 χλμ βόρεια της πόλης της Κέρκυρας, στο γραφικό χωριό Σωκράκι, οι δύο κατοικίες Agallis, διαθέτουν μια δροσερή πισίνα μέσα σ’ ένα πράσινο και ήσυχο περιβάλλον ιδανικό για διακοπές με την οικογένεια ή τους φίλους.

Δεχθείτε την όμορφη φιλοξενία των ιδιοκτητών οι οποίοι θα σας εξυπηρετήσουν με προθυμία. Η κατοικία Αρμονία έχει δυνατότητα φιλοξενίας έως 9 ατόμων, ενώ η κατοικία Γαλήνη έως 4 ατόμων. Και οι δύο κατοικίες είναι ευρύχωρες και άνετες, διακοσμημένες και επιπλωμένες με γούστο και παραδοσιακή αισθητική.

Σ' ένα κτήμα γεμάτο οπωροφόρα δέντρα και μυρωδάτα λουλούδια, οι κατοικίες είναι εντελώς ανεξάρτητες και διαθέτουν όμορφη θέα στην κοιλάδα και τη θάλασσα στο βάθος. Στη διάθεσή σας μία πισίνα και εξωτερικό ντουζ για στιγμές χαλάρωσης.

Οι φιλόξενοι ιδιοκτήτες θα σας ενημερώσουν με χαρά για τις εκδρομές και τις επισκέψεις που δεν πρέπει να χάσετε.Το μποστάνι είναι γεμάτο λαχανικά εποχής τα οποία μοιράζονται μεταξύ των ενοίκων.

Τι θα κάνετε

Οι εύκολες διαδρομές για περπάτημα γύρω από το χωριό είναι κατάλληλες για πεζοπορία, ορειβασία ή ποδηλασία, όπως  το φαράγγι στα Μελισσούδια, ένα λιόφυτο φαράγγι με 50.000 ελαιόδεντρα.

Ανακαλύψτε την όμορφη χλωρίδα της Κέρκυρας και τις κοντινές στον ξενώνα παραλίες Δασσιά, Αχαράβη, Σιδάρι και Ρόδα, όπου μπορείτε να κάνετε από θαλάσσια σπορ έως μίνι κρουαζιέρες.

Περιηγηθείτε στα παραδοσιακά χωριά στο βόρειο τμήμα του νησιού: Νύμφες, Καρουσάδες, Καβαλούρι, Λιβάδι, Μαγουλάδες και Σωκράκι.

Info

Τηλέφωνο: 26630 23034, 6949 557 999
Web Site: www.corfuvillage.com

Παραδοσιακά διαμερίσματα Alexaria, Λευκάδα

Σε απόσταση 2 χλμ από την πόλη της Λευκάδας, στο όμορφο χωριό Φρύνι, τα στούντιο και διαμερίσματα Aλεξάρια σας προσκαλούν να μοιραστείτε με την οικογένεια ή τους φίλους σας πραγματικές στιγμές χαλάρωσης και ευτυχίας σ’ένα καταπράσινο ανθισμένο περιβάλλον σε 600 μέτρα από τις όμορφες παραλίες του Αγίου Ιωάννη και Γύρα.

Σ’ ένα κτήμα 4.000 τμ, τρία παραδοσιακά διαμερίσματα στα χρώματα του νησιού φιλοξενούν στούντιο και διαμερίσματα, σε δύο επίπεδα, σ’ένα ήσυχο καταπράσινο περιβάλλον.

Ευρύχωρα και φωτεινά, όμορφα επιπλωμένα και διακοσμημένα με γούστο, τα στούντιο και διαμερίσματα βρίσκονται στο ισόγειο και στον πρώτο όροφο του κάθε κτιρίου.

Στον φροντισμένο κήπο θα βρείτε σημεία ειδικά διαμορφωμένα για χαλάρωση, ένα μπάρμπεκιου για να μοιραστείτε με τους λοιπούς ενοίκους αν είστε κοινωνικοί, μία πισίνα με ξαπλώστρες και ομπρέλες και ένα καφέ για να ξεκουραστείτε. Στη διάθεσή σας υπάρχει επίσης ένα μπιλιάρδο, μια μικρή αίθουσα γυμναστηρίου και παιδική χαρά.

Τι θα κάνετε

Το νησί είναι ιδανικό για βόλτες με ποδήλατο και περιπάτους στις καταπράσινες γύρω περιοχές. Προμηθευτείτε τα δωρεάν ποδήλατα βουνού από τον ξενώνα και περιηγηθείτε στη γύρω περιοχή.

Με αφετηρία την πόλη της Λευκάδας, μη παραλείψετε να κάνετε την υπέροχη βόλτα γύρω από τον όμορφο υγροβιότοπο. Ο ξενώνας οργανώνει δραστηριότητες, όπως παρατήρηση πουλιών, τον Οκτώβριο.  

Κοντά στο χωριό Κατούνα μπορείτε να επισκεφτείτε τα γραφικά παραδοσιακά χωριά Καρυά, Εγκλουβή (γνωστό για τις φακές του), Δράγανο (γνωστό για το μέλι του), Εξάνθεια και Δρυμώνα. 

Μη χάσετε τις πανέμορφες περιπατητικές διαδρομές στα μονοπάτια του όρους Σκάρου, στο φαράγγι της Μέλισσας κοντά στους Σφακιώτες αλλά και σε αυτό του Δημοσάρι με τους υπέροχους καταρράκτες. 

Info

Τηλέφωνο: 26450 21337, 6944 722840
Web Site: www.alexaria.com

Παραδοσιακός Ξενώνας Ανατολή Λαμπρέων, Ζάκυνθος 

Στο κέντρο του νησιού, στην Αγία Μαρίνα (Φαγιά), αυτός ο μεγάλος παραδοσιακός ξενώνας, στα χρώματα της Ζακύνθου, σας προσκαλεί να μοιραστείτε στιγμές πραγματικής χαράς και χαλάρωσης με την οικογένεια ή τους φίλους σας, σ’ένα πράσινο ανθισμένο περιβάλλον όπου η ησυχία είναι απόλυτη και η φιλοξενία, μία σπιτική παράδοση.

Σε παραδοσιακό αρχιτεκτονικό ύφος και σε νησιώτικα χρώματα, το κατάλυμα διαθέτει άνετα και προσεγμένα δωμάτια γύρω από μια πλακόστρωτη αυλή και ένα κήπο γεμάτο ελαιόδεντρα και μυρωδάτα λουλούδια.  

Τα δωμάτια είναι ευρύχωρα, άνετα και πλήρως εξοπλισμένα. Είναι όμορφα διακοσμημένα και επιπλωμένα με γούστο στο παραδοσιακό ύφος του νησιού. Οι ιδιοκτήτες θα σας ενημερώσουν με προθυμία για τις δραστηριότητες και τις εκδρομές που δεν πρέπει να χάσετε.  

Το παραδοσιακό πρωινό σερβίρεται, στην αίθουσα πρωϊνού ή στην αυλή. Αποτελείται από φρέσκα τοπικά προϊόντα και νόστιμες σπιτικές σπεσιαλιτέ. Σπιτικά γεύματα κατόπιν παραγγελίας.    

Στον κήπο θα βρείτε μια μεγάλη πισίνα με ξαπλώστρες και ομπρέλες που θα προσφέρει στιγμές χαράς σε μικρούς και μεγάλους.  

Εκεί θα βρείτε ένα μπάρμπεκιου, ειδικά διαμορφωμένους σκιερούς χώρους καθώς και μια παιδική χαρά για τους μικρούς μας φίλους.

Τι θα κάνετε

Επισκεφθείτε την εκκλησία της Αγίας Μαρίνας, με το παλιό καμπαναριό, που χρονολογείται από το 1886 καθώς και το παραδοσιακό ελαιοτριβείο και στο χωριό Πηγαδάκια το μικρό αγροτικό μουσείο “Βερτάγειο”.  

Οι κοντινότερες και σχετικά ήσυχες παραλίες είναι ο Αλικανάς (αμμώδης με ρηχά νερά) και η παραλία Ψαρού.  

Η παραλία Αλικές, στα 8 χλμ, είναι η πιο κοσμοπολίτικη της περιοχής με πολλά καφέ, μπαράκια, ταβέρνες και διάφορα μαγαζιά.  

Info

Τηλέφωνο: 26950 62389, 6977 095285
Web Site: www.anatolilabreon.gr