Πρόσωπο με πρόσωπο με το ζωικό βασίλειο!

Μπορεί να έχετε επισκεφθεί πολλές φορές ζωολογικούς κήπους στα ταξίδια σας, αλλά τίποτα δεν συγκρίνεται με την εμπειρία του να έρθετε σε επαφή με τα ζώα στο φυσικό τους περιβάλλον.

Ταξιδέψτε σε όλο τον κόσμο και κάντε μπάνιο με γουρουνάκια, ηλιοθεραπεία με ιερές αγελάδες και βουτιές με φαλαινοκαρχαρίες!

Βουτήξτε στη θάλασσα με γουρουνάκια

Pig Beach, Μπαχάμες

Μπορεί εικόνα που έχετε για τα γουρουνάκια να περιλαμβάνει μπάνιο στη λάσπη, αλλά υπάρχει μια συγκεκριμένη ομάδα χοίρων που αγαπά το κολύμπι στη θάλασσα στην παραλία Pig Beach του Big Major Cay στις Μπαχάμες.

Το πώς τα γουρουνάκια βρέθηκαν σε αυτό το σημείο αποτελεί μυστήριο ακόμα και σήμερα. Οι ντόπιοι λένε ότι τα ζώα έφτασαν στο νησί, μετά από ένα ναυάγιο στην περιοχή.

Παίξτε με κουνελάκια

Νησί των κουνελιών, Okunoshima, Ιαπωνία

Το Okunoshima, γνωστό και ως νησί των κουνελιών, φιλοξενούσε ένα μυστικό εργοστάσιο χημικών όπλων στη δεκαετία του 1920, το οποίο έκλεισε μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Σήμερα το νησί είναι γνωστό για ένα πολύ πιο ευχάριστο λόγο. Εκεί ζει ένας τεράστιος πληθυσμός κουνελιών, που δεν φοβούνται να έρθουν σε επαφή με τους επισκέπτες, που τους ανταμείβουν με καρότα.

Κάποιοι πιστεύουν ότι αυτοί οι χαριτωμένοι κάτοικοι είναι απόγονοι των κουνελιών, που χρησιμοποιήθηκαν για πειράματα και απελευθερώθηκαν μετά το κλείσιμο του εργοστασίου.

Κατάδυση με φαλαινοκαρχαρίες

Isla Mujeres, Μεξικό

Το Isla Mujeres στη χερσόνησο Γιουκατάν φιλοξενεί τον μεγαλύτερο πληθυσμό φαλαινοκαρχαριών στον κόσμο. Ευτυχώς, αυτοί οι ευγενείς γίγαντες, που φτάνουν τα 40 πόδια μήκος και ζυγίζουν έως και 15 τόνους, δεν έχουν δόντια και δεν αντιδρούν στην επαφή με τους ανθρώπους.

Αυτός είναι ο λόγος που πολλοί ταξιδιωτικοί πράκτορες σας επιτρέπουν να κάνετε καταδύσεις δίπλα σε αυτά τα τεράστια πλάσματα.

Δείτε από κοντά θαλάσσια λιοντάρια

Σαν Φρανσίσκο

Αν βρεθείτε στο Σαν Φρανσίσκο μην παραλείψετε να επισκεφθείτε την περίφημη αποβάθρα 39 και ακολουθώντας τους ήχους να βρεθείτε στο κατάστρωμα της μαρίνας Κ, όπου θα δείτε εκατοντάδες θαλάσσια λιοντάρια, που έφτασαν εκεί για πρώτη φορά στα τέλη του 1989.

Μέχρι το 1990, ο πληθυσμός είχε αυξηθεί σε 300, διώχνοντας τους ενοικιαστές της μαρίνας. Σήμερα τα 1.000 θαλάσσια λιοντάρια μένουν εδώ κάθε χειμώνα.

Κολυμπήστε με μέδουσες

Jellyfish Lake, Eil Malk, Παλάου

Στο νησί Eil Malk πολλές από τις εκδρομές για καταδύσεις ή κολύμπι με αναπνευστήτα περιλαμβάνουν μια στάση στην λίμνη Jellyfish Lake, ώστε οι επισκέπτες να κολυμπήσουν μαζί με τις μέδουσες.

Οι χρυσές μέδουσες στα νερά αυτής της απομονωμένης λίμνης έχουν χάσει την ικανότητα τους να τσιμπούν και έτσι οι κολυμβητές δεν κινδυνεύουν.

Ακούστε τα βατράχια να τραγουδούν

El Yunque National Forest, Πουέρτο Ρίκο

Ο βάτραχος coqui κάνει αισθητή την παρουσία του με ένα υψίσυχνο ήχο, παρά του ότι είναι ο πιο μικροσκοπικός βάτραχος του Πουέρτο Ρίκο.

Παίρνοντας το όνομα τους από τον χαρακτηριστικό ήχο που παράγουν, αυτά τα μίνι αμφίβια είναι το σήμα κατατεθέν του τροπικού δάσους του Πουέρτο Ρίκο.

Κάντε ηλιοθεραπεία με αγελάδες

Goa, Ινδία

Εξαιτίας της σπουδαιότητας τους για την ινδουιστική κουλτούρα, οι αγελάδες επιτρέπεται να περιφέρονται ελεύθερα σε πολλά μέρη της Ινδίας.

Στην Goa θα τις συναντήσετε ακόμα και στην παραλία, να κάνουν ηλιοθεραπεία δίπλα στους λουόμενους.

Δείτε από κοντά αμέτρητους πιγκουίνους

Η πόλη των πιγκουίνων, Tierra del Fuego, Αργεντινή

Σε μια προστατευμένη περιοχή της Tierra del Fuego, γνωστή και ως Penguin City, δηλαδή η πόλη των πιγκουίνων θα βρείτε δύο είδη πιγκουίνων, 3.000 ζευγάρια πιγκουίνων του Μαγγελάνου και μια μικρή ομάδα Gentoo.

Πολλές τοπικές εκδρομές με βάρκα προσφέρουν μια γνωριμία από μακριά με αυτά τα αστεία πλασματάκια, ενώ κάποιες επιτρέπουν στους τουρίστες να κατέβουν από το πλοίο και να περπατήσουν ανάμεσα στους πιγκουίνους.

Συναντηθείτε με καγκουρό και κοάλα

Νησί των Καγκουρό, Αυστραλία

Η νότια Αυστραλία μπορεί να υπερηφανεύεται για μερικά από τα πιο χαριτωμένα ζωάκια στον κόσμο. Μπορείτε να δείτε τα περισσότερα από αυτά στο Kangaroo Island, το νησί των καγκουρό, μια έκταση απομονωμένη από την ηπειρωτική χώρα και άγνωστη ακόμα στους τουρίστες.

Εκεί θα δείτε καγκουρό, κοάλα, θαλάσσια λιοντάρια, σκαντζόχοιροτς και πολλά ακόμα χαριτωμένα ζώα.

Νυχτερινές βουτιές με bioluminescent

Μαλδίβες

Πολλά νησιά των Μαλδίβων, συμπεριλαμβανομένων των Rangali και Vaadhoo, προσφέρουν εκδρομές στον Ινδικό Ωκεανό, που απλά δεν πρέπει να χάσετε. Το σκοτεινό νερό φωτίζεται από χιλιάδες βιοφωτιζόμενα πλάσματα, που αναφέρονται ως Pyrodinium bahamense.

Όταν ενοχληθούν, για παράδειγμα από ένα κύμα που καταλήγει την παραλία, εκπέμπουν ένα εντυπωσιακό μπλε φως. Μπορείτε να απολαύσετε τη θέα κάνοντας κρουαζιέρα, ενώ ορισμένα θέρετρα προσφέρουν και νυχτερινές καταδύσεις.