Τι μπορείτε να… κλέψετε και τι όχι από το δωμάτιο ξενοδοχείου

Τι μπορείτε να… κλέψετε και τι όχι από το δωμάτιο ξενοδοχείου

Όταν η βαλίτσα βαραίνει επικίνδυνα μετά το τσεκ αουτ

Κάθε ταξίδι έχει και το τέλος του, αλλά δε σημαίνει ότι δε πρέπει να πάρουμε κάποιο ενθύμιο κατά την επιστροφή στο σπίτι. Για τους περισσότερους αυτό σημαίνει κάποιο... μπιχλιμπίδι από κάποιο τουριστικό κατάστημα, ένα μικρό κόσμημα, ρουχισμό ή κάποιο διακοσμητικό για το σπίτι. Αλλά υπάρχουν και εκείνοι με πιο επαναστατικό χαρακτήρα που ένα ενθύμιο θα μπορούσε να καταγραφεί ως παραβατική πράξη.

Από τα μικροσκοπικά μπουκαλάκια σαμπουάν και κρέμας για τα μαλλιά, μέχρι τα μπουρνούζια και τις άνετες παντόφλες τα ξενοδοχεία είναι... γεμάτα από αναμνηστικά που σας περιμένουν να πάρετε μαζί σας... «Οι άνθρωποι θα κλέψουν σχεδόν ό, τι μπορούν», λέει ο David Elton, συνεργάτης της Home Grown Hotels στο Ηνωμένο Βασίλειο. «Μπουρνούζια, κρεμάστρες, κλινοσκεπάσματα, καλύμματα για στρώματα, πετσέτες, μαξιλάρια, καλύμματα καθισμάτων - σχεδόν όλα σε ένα δωμάτιο», σημειώνει στην Telegraph.

Οι ξενοδόχοι πάντως δεν φαίνεται να έχουν κάποιο πρόβλημα αν παίρνετε μικρά αντικείμενα τουαλέτας - μάλιστα, βασίζονται σε αυτό! Η χρήση του αργότερα θα μπορούσε να σας υπενθυμίσει τη διαμονή σας και να σας πείσει να επιστρέψετε. Αλλά τι συμβαίνει με τα ιδιαίτερα αξεσουάρ, όπως ένα μπουρνούζι;

«Είναι παράνομο», λέει εκπρόσωπος της Μητροπολιτικής Αστυνομίας στο Telegraph ο οποίος τόνισε ότι θα ερευνήσουν μια καταγγελία. Και δε λέει ψέματα, αν θυμηθούμε περιπτώσεις ανθρώπων που καταδικάστηκαν για κλοπή υλικού από δωμάτιο ξενοδοχείου.

Ας πάρουμε για παράδειγμα την περίπτωση του Bilikisu Dowodu, μιας γυναίκας από τη Νιγηρία που καταδικάστηκε σε τρεις μήνες φυλάκισης το 2010 όταν έκλεψε δύο πετσέτες από το ξενοδοχείο Transcorp Hilton Abuja. Πάντως, στην περίπτωση που δε κληθεί η αστυνομία, σίγουρα θα σας τα χρεώσουν -ειδικά αν επιλέγετε ένα ξενοδοχείο συνεχώς- οπότε είναι δώρο άδωρων.

Αν όμως έχετε βάλει στο μάτι το μπουρνούζι, τότε δεν έχετε παρά να καλέσετε τη ρεσεψιον και να ρωτήσετε αν είναι προς πώληση ή αν θα μπορούσατε να το πάρετε μαζί σας.