Η κάτοικος στο απομονωμένο νησί της Σκωτίας που κάνει 9 δουλειές!

Η κάτοικος στο απομονωμένο νησί της Σκωτίας που κάνει 9 δουλειές!

Εδώ τα πρόβατα τρέφονται με φύκια

Αν επισκεφθείτε το νησί της Σκωτίας, δεν θα αργήσετε να αντιληφθείτε ότι βλέπετε διαρκώς γνωστά πρόσωπα! Υπάρχουν μόνο 45 άνθρωποι που ζουν στο βορειότερο και πιο απομακρυσμένο νησί στο αρχιπέλαγος Orkney της Σκωτίας, φημισμένο για τον πληθυσμό των προβάτων που τρώει φύκια -Είναι ακόμα πιο βόρεια και από τη νότια Φινλανδία.

Είναι ο τόπος που μάγεψε μια 26χρονη από το Εδιμβούργο η οποία μετακόμισε εκεί πριν από τρία χρόνια, όπως αναφέρει ρεπορτάζ του BBC. Από τη πρώτη στιγμή της μετακίνησής της, όπως και πολλοί από τους κατοίκους, η Moore έχει αναλάβει πάρα πολλές δουλειές. Εννιά για την ακρίβεια!

Αν βρεθείτε στο αεροδρόμιο τους, θα δείτε τη Moore ως ελεγκτή εναέριας κυκλοφορίας... Ίσως εκείνη να μεταφέρει τις αποσκευές σας στο πλαίσιο των καθηκόντων του ως χειριστής του αποσκευών στο αεροδρόμιο. Από εκεί, ίσως τη δείτε να παραδίδει την αλληλογραφία, μετά θα μπορούσε να σας ξεναγήσει στον μοναδικό φάρο του νησιού, ή να βοηθήσει στη γραφειοκρατία ως υπάλληλος στη κοινότητα.

Ο μέσος όρων ηλικίας σε αυτό το νησάκι είναι τα 65 και η Moore ως η νεότερη κάτοικος- 25 ετών-, έχει επωμιστεί μια σειρά από καθήκοντα, αλλά χωρίς να δυσανασχετεί.

«Μου αρέσει αυτή η ποικιλία και σίγουρα την έχω εδώ- μπορεί μερικές φορές να είναι δύσκολο να θυμάμαι τις δουλειές που έχω να κάνω μέσα σε κάποια ημέρα», σημειώνει στο BBC. Η αεικίνητη γυναίκα, είναι επίσης εθελόντρια πυροσβέστης, οδηγεί εκσκαφέα και φροντίζει τους ανήμπορους συνανθρώπους της. Πάντως, αν και απασχολείται με εννέα εργασίες, εντούτοις δεν είναι ο πιο πολυάσχολος κάτοικος. Ένας 68χρονος, ονόματι Billy Muir κάνει 20 δουλειές- μεταξύ άλλων είναι ηλεκτρολόγος, οικοδόμος, βοσκός...