Η πόλη όπου απαγορεύεται το μάσημα της… τσίχλας!

Η πόλη όπου απαγορεύεται το μάσημα της… τσίχλας!

Ψηφίστηκε η πιο φιλόξενη του κόσμου

Ιδού η πιο φιλόξενη πόλη του κόσμου. Σύμφωνα με νέα κατάταξη, δεν είναι η Νέα Ορλεάνη, το Βερολίνο ή η παγωμένη Στοκχόλμη, αλλά ένας τόπος όπου απαγορεύεται η τσίχλα αλλά και το φαγητό ή το ποτό στο μετρό -επιφέρει υψηλά πρόστιμα. Είναι η Σιγκαπούρη.

Η ασιατική νησιωτική χώρα νότια της Μαλαισίας έριξε τη σουηδική πρωτεύουσα από την πρώτη θέση όχι για τους παραπάνω αυστηρούς κανόνες του, αλλά για το ασφαλές του περιβάλλον, το αποδοτικό και υπερσύγχρονο αεροδρόμιο και την προθυμία του να φιλοξενήσει ορδές τουριστών.

Η κατάταξη δημοσιεύθηκε, όπως σημειώνει η telegraph, από τον ιστοχώρο διακοπών TravelBird. Ο ιστότοπος ανέλυσε τους 500 μεγαλύτερους τουριστικούς προορισμούς στον πλανήτη, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού, λαμβάνοντας υπόψη παράγοντες που μπορούν να κάνουν τον επισκέπτη να νιώθει ευπρόσδεκτος, όπως ένα φιλόξενο λιμάνι, η ευτυχία των κατοίκων, η ασφάλεια, το και η επάρκεια στην αγγλική γλώσσα. Στη συνέχεια, επικοινώνησε με περισσότερους από 15.000 δημοσιογράφους ταξιδιωτικού ρεπορτάζ σχετικά με τις εμπειρίες τους, προτού συνθέσουν τη λίστα με τις 100 πρώτες.

Στη δεύτερη θέση βρέθηκε η Στοκχόλμη και τη πεντάδα συμπληρώνουν το Ελσίνκι, το Σαν Φρανσίσκο και το Ρότερνταμ. Η Λισαβόνα, το Τόκιο, το Όσλο, η Ζυρίχη και το Ορλάντο «στριμώχνονται» στη 10άδα.