Η κρυφή γαλάζια λίμνη της Ελλάδας

Η κρυφή γαλάζια λίμνη της Ελλάδας

Η πιο μαγική γωνιά του Πάικου βρίσκεται καλά κρυμμένη σε ένα πολύ πυκνό δάσος

Στα βορειοδυτικά του νομού Κιλκίς, βρίσκεται το μικρό ιστορικό χωριό Σκρα, το οποίο απέχει 4 χλμ. από τα σύνορα με την Π.Γ.Δ.Μ. και βρίσκεται σε υψόμετρο 520 μ. στις πλαγιές του όρους Πάικο.

Το Σκρα είναι φημισμένο για την «μάχη του Σκρα» μία από τις σημαντικότερες μάχες του Μακεδονικού Μετώπου κατά τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο, τον Μάιο του 1918, αλλά τα τελευταία χρόνια φημίζεται για τους καταρράκτες και την σμαραγδένια λίμνη που διαθέτη μόλις 3 χλμ. από το χωριό.

Ακολουθώντας το ρέμα του Κοτζά-Ντερέ ο επισκέπτης αφήνεται κι απολαμβάνει την πλούσια φύση γύρω του καθώς βαδίζει κάτω από πλατάνια και φουντουκιές. Μέσα στο πυκνό δάσος, στον δρόμο που συνδέει το Σκρα με τον Αρχάγγελο, «κρυμμένοι» σε μια από τις πιο μαγευτικές γωνιές του Πάικου, οι καταρράκτες εντυπωσιάζουν με την εκπληκτική ομορφιά τους και το συναρπαστικό θέαμά τους.

Το νερό πέφτει με ορμή σχηματίζοντας καταρράκτες διαφόρων μεγεθών ενώ η βουή του εξαφανίζει κάθε άλλο ήχο.

Σε κοντινή απόσταση βρίσκεται και η εκθαμβωτική Σμαραγδένια ή Γαλάζια λίμνη, δημιούργημα της φύσης αξιοθαύμαστο. Εκτός από απόλαυση για τα μάτια, ορισμένοι τολμηροί δοκιμάζουν και μια βουτιά στα υπέροχα νερά της.