Οι φοίνικες σύμβολο του Λος Άντζελες πεθαίνουν

Οι φοίνικες σύμβολο του Λος Άντζελες πεθαίνουν

Λίγα από αυτά θα αντικατασταθούν

Οι ημέρες των φοινίκων του Λος Άντζελες είναι μετρημένες. Σκαθάρια και ένας θανατηφόρος μύκητας σκοτώνουν τα δέντρα σύμβολα της πόλης.

Το Νοτιαμερικάνικο σκαθάρι και ένας θανατηφόρος μύκητας που ονομάζεται Fusarium, κατατρώνε τους φοίνικες του Λος Άντζελες, σύμφωνα με την εφημερίδα Los Angeles Times.

Οι ειδικοί δεν είναι σίγουροι πόσο τα δέντρα θα αντέξουν, αλλά ο Andy Lipkis, πρόεδρος μιας ΜΚΟ που ασχολείται με το περιβάλλον του Λος Άντζελες, υπολογίζει το κόστος της απομάκρυνσης των νεκρών δέντρων σε περίπου 37 δισεκατομμύρια δολ. κατά τη διάρκεια των επόμενων τριών δεκαετιών.

Η πόλη δεν έχει σχέδια για την αντικατάσταση των δέντρων τα οποία θα εξαφανιστούν από τους δρόμους της.

«Το Λος Άντζελες αντιμετωπίζει όλο και περισσότερη αύξηση της θερμοκρασίας τα τελευταία χρόνια, οπότε είναι σημαντικό να φυτεύουμε δέντρα που θα παρέχουν σκιά στους ανθρώπους και θα δροσίζουν την πόλη», δήλωσε η Elizabeth Skrzat, υπεύθυνη του προγράμματος για τα φυτά της πόλης στο βρετανικό Guardian.

Ωστόσο, αν τα δέντρα δεν καταστραφούν από τους μύκητες και τα σκαθάρια, σίγουρα δεν θα αντέξουν λόγω των πολλών ετών. Περισσότεροι από 40.000 φοίνικες φυτεύτηκαν πριν από το 1932 στους Ολυμπιακούς Αγώνες του, ως μέρος της προσπάθειας για τη δημιουργία θέσεων εργασίας κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Ύφεσης. Οι φοίνικες συνήθως ζουν μεταξύ 75 και 100 ετών.

Υπήρχαν 75.000 φοίνικες από το 1990, αλλά δεν έχουν μετρηθεί από τότε.

Ωστόσο, η Skrzat δεν νομίζω ότι θα εξαφανιστούν τελείως. Οι φοίνικες θα εξακολουθούν να φυτεύονται σε συγκεκριμένες περιοχές σε όλο το Χόλιγουντ.