Στο «Ελ Βενιζέλος» η πρώτη απευθείας πτήση από το Πεκίνο

Στο «Ελ Βενιζέλος» η πρώτη απευθείας πτήση από το Πεκίνο

Πανηγυρικό το κλίμα στην πίστα προσγείωσης

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η πρώτη απευθείας πτήση της Air China μεταξύ Αθήνας και Πεκίνου, με τη Μπέτυ Μπαζιάνα να είναι μεταξύ των επιβατών.

Το Airbus με 200 επιβάτες προσγειώθηκε λίγο μετά τις οκτώ το πρωί του Σαββάτου και το υποδέχθηκε η αψίδα νερού.

Αντιπροσωπείες από την Ελλάδα και την Κίνα υποδέχτηκαν το πλήρωμα της Air China με ανθοδέσμες  και στη συνέχεια άπλωσαν ένα πανό γραμμένο στα ελληνικά και στα κινέζικα που έδινε συγχαρητήρια για την επίσημη έναρξη της απευθείας σύνδεσης Αθήνας-Πεκίνου.

Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε μετά την προσγείωση του αεροσκάφους παρευρέθησαν, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρ. Σπίρτζης και ο πρέσβης της Κίνας, Τζόου Σιαολί. Αμφότεροι επεσήμαναν την κομβική σημασία που έχει η άμεση σύνδεση των δύο χωρών, στον τουρισμό, το εμπόριο και τον πολιτισμό.

«Οι νέες πτήσεις αναμένεται να συμβάλουν στην αύξηση των τουριστικών ροών μεταξύ των δύο χωρών, και στην εξυπηρέτηση των αυξημένων πλέον αναγκών μετακίνησης επιχειρηματιών, σύμφωνα με τον κ. Σπίρτζη ενώ παράλληλα «συμβάλει στην ενίσχυση της Ελλάδας ως σημαντικού κόμβου εμπορικών μεταφορών».

Η Air China από σήμερα θα συνδέει δύο φορές την εβδομάδα, κάθε Τετάρτη και το Σάββατο μετ’ επιστροφής χωρίς ενδιάμεσες στάσεις, τις δύο πρωτεύουσες. Οι πτήσεις θα πραγματοποιούνται με Airbus 330-200, και το ταξίδι θα έχει διάρκεια 10,5 ώρες. Οι πτήσεις από το Πεκίνο θα αναχωρούν στις 2.30 και φθάνουν στην Αθήνα στις 8.15. Οι πτήσεις από την Αθήνα στις 14.15 και φθάνουν στο Πεκίνο στις 4.30 της επομένης.