Το μοναστήρι με τους 10.000 χρυσούς Βούδες!

Το μοναστήρι με τους 10.000 χρυσούς Βούδες!

Οι τουρίστες ξαφνιάζονται και από πιθήκους που αναζητούν τροφή

Με θέα το καταπράσινο Sha Tin στα βορειοανατολικά Νέα Εδάφη του Χονγκ Κονγκ, η Μονή «Δέκα χιλιάδες Βούδες» αποτελεί ένα από τα πιο αξιομνημόνευτα πολιτιστικά αξιοθέατα της πόλης. Εξάλλου, δεν είναι κάθε μέρα που περιβάλλεται κάποιος από 10.000 χρυσούς Βούδες και μια χούφτα από πιθήκους!

Το μοναστήρι είναι γνωστό και ως Man Fat Sze και αυτό που ίσως σας καταπλήξει είναι ότι δεν κατοικείται από μοναχούς, γράφει το CNN. Η εμπειρία για τον ταξιδιώτη, ξεκινά με μια απότομη ανάβαση- απαιτούνται περί τα 400 βήματα - κατά την οποία θα σας κρατούν συντροφιά δεκάδες αγάλματα από χρυσούς Βούδες που είναι τοποθετημένα αριστερά και δεξιά της διαδρομής. Η περιπέτεια δεν τελειώνει καθώς μαϊμούδες μακάκοι εμφανίζονται συχνά πυκνά ξαφνιάζοντας τους τουρίστες - συχνά αρπάζοντας πλαστικές σακούλες με την ελπίδα ότι θα βρουν κάτι φαγώσιμο...Μετά την τελευταία καμπύλη του λόφου, η κύρια αίθουσα ανυψώνεται επιβλητικό, διακοσμημένο με κόκκινα χρώματα και μοτίβα δράκου.

Ο ναός μπορεί να φαίνεται αρχαίος, αλλά στην πραγματικότητα αποτελεί προϊόν της σύγχρονης εποχής.
Χτίστηκε στη δεκαετία του 1950 από τον Yuet Kai - δάσκαλο βουδιστή - και τους οπαδούς του. Οι τοίχοι του ναού είναι καλυμμένοι με χιλιάδες μικρά χρυσά αγάλματα  και παρά το όνομά του, στεγάζει πάνω από 13.000 αγάλματα του Βούδα. Θα το βρείτε στο χωριό Pai Tau, περίπου 20 χιλιόμετρα βόρεια του κέντρου της πόλης του Χονγκ Κονγκ.