Τώρα μπορείτε να μείνετε σε ένα πελώριο κάστρο από… άμμο!

Τώρα μπορείτε να μείνετε σε ένα πελώριο κάστρο από… άμμο!

Γίνεται πραγματικότητα ένα παιδικό όνειρο

Ποιος θα το φανταζόταν ότι όταν φτιάχναμε μικροί καστράκια στην άμμο, μια μέρα θα ζούσαμε μέσα σε αυτά! Κι όμως, η παιδική φαντασίωση γίνεται πραγματικότητα την οποία βρίσκει κανείς στις ατελείωτες αμμουδερές παραλίες στο Gold Coast στην Αυστραλίας. Το περιορισμένης διάρκειας hostel, γεννήθηκε ως ιδέα από τον Jon Dowding που ασχολείται με την παραγωγή ταινιών (συμμετείχε στο φιλμ «Mad Max») και υλοποιήθηκε από τον γλύπτη άμμου, Dennis Massoud.

Το Sand Hostel διαθέτει όλες τις λειτουργίες ενός ξενώνα κατασκευασμένου από πιο παραδοσιακά υλικά. Οι επισκέπτες μπορούν να κοιμηθούν στα κρεβάτια τους ακριβώς πάνω στην παραλία Kurrawa και στη συνέχεια να περπατήσουν λίγα μέτρα για ένα ζεστό ντους. Ο ξενώνας διαθέτει επίσης ένα μπαρ και πολλούς κοινόχρηστους χώρους ακριβώς πάνω στην παραλία.

Όχι μόνο οι τοίχοι και το πάτωμα του hostel είναι κατασκευασμένα από άμμο, αλλά μερικά και από τα έπιπλα είναι επίσης από άμμο! Στο χώρο μπορούν να κοιμηθούν 8 άτομα με ισάριθμα κρεβάτια ενώ για πιο πριβέ καταστάσεις, υπάρχει και ένα υπνοδωμάτιο.

Στον εξωτερικό χώρο, οι ένοικοι μπορούν να χαλαρώσουν στον καναπέ από, τι άλλο, από άμμο!

Για την συνολική κατασκευή απαιτήθηκαν περίπου 24 τόνοι άμμου, και χτίστηκε σε λιγότερο από δύο εβδομάδες από μια ομάδα ειδικά εκπαιδευμένων κατασκευαστών άμμου. Η διανυκτέρευση κοστίζει 6 δολάρια τη βραδιά και στην τιμή συμπεριλαμβάνεται και η διατροφή.

Το Hostel θα παραμείνει ανοιχτό μέχρι αύριο 22 Σεπτεμβρίου.