Ταξίδεψαν στα δυο άκρα των ΗΠΑ κάνοντας ωτοστόπ μέσω των social media!

Ταξίδεψαν στα δυο άκρα των ΗΠΑ κάνοντας ωτοστόπ μέσω των social media!

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φαίνεται πως δεν αποξενώνουν τους ανθρώπους

Αυτό είναι το μέλλον του ωτοστοπ; Οι Ari Gootnick και Oliver Shahery, και οι δυο 23 ετών, πάντως πήγαν τη μετακίνηση με τη βοήθεια άγνωστων, σε ένα άλλο επίπεδο.

Οι δυο νέοι, μόλις ολοκλήρωσαν ένα ταξίδι 26 ημερών στις ΗΠΑ, ένα συναρπαστικό road trip από το Λος Άντζελες στη Νέα Υόρκη, με την αρωγή ανθρώπων που γνώρισαν μέσω διαδικτύου. Ωθούμενοι από μια μελέτη σύμφωνα με την οποία υπάρχει αύξηση της χρήσης των social media και της on line δικτύωση και πως ο κόσμος συνδέεται με τέσσερις βαθμούς διαχωρισμού -δηλαδή, αρκούν τέσσερις περίπου άνθρωποι για να συνδέσουν δυο οποιουσδήποτε άλλους-, αποφάσισαν να αποδείξουν ότι πράγματι μια τέτοια θεωρία έχει βάση. Καθώς προχωρούσε η οργάνωση του ταξιδιού τους, οι δυο νέοι έμειναν έκπληκτοι από την ικανότητα των αγνώστων να συνδεθούν σε ένα οικείο επίπεδο. Οι μετακινήσεις τους οργανώνονταν μέσω των social media, αλλά η εμπειρίες τους ήταν φυσικά πιο καθημερινή και πέρα από την τεχνολογία.

Ξεκινώντας το ταξίδι τους βάζοντας πλώρη για το Κεντάκι, γνώρισαν δυο κορίτσια, πάντα μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα, που η εμπειρία μαζί τους ήταν συναρπαστική. Έπειτα από 4-5 ώρες στο δρόμο, δέθηκαν με φιλικούς δεσμούς και γιόρτασαν μέχρι και τα γενέθλια μιας εκ των συνταξιδιωτών τους.

«Είσαι στο αυτοκίνητο όχι μόνο με φίλους που έχετε πάει μαζί σχολείο ή κολέγιο, αλλά και με ανθρώπους που δεν έχεις γνωρίσει ποτέ στη ζωή σου και ξαφνικά για μια και πλέον ώρες, νιώθεις σαν να τους ξέρεις καιρό», λέει στο travelandleisure ο Gootnick.

Ο Ari Gootnick