Όλο και περισσότεροι Κινέζοι επισκέπτονται τις υπόλοιπες χώρες του BRICS

Όλο και περισσότεροι Κινέζοι επισκέπτονται τις υπόλοιπες χώρες του BRICS

Μεταξύ των κρατήσεων το 70% περίπου ήταν για τη Ρωσία

Όλο και περισσότεροι Κινέζοι τουρίστες ταξιδεύουν στις υπόλοιπες χώρες του BRICS, σύμφωνα με διάφορα πρακτορεία ταξιδίων.

Σύμφωνα με το Lvmama.com, ένα online πρακτορείο ταξιδίων με έδρα τη Σαγκάη, τους πρώτους επτά μήνες του τρέχοντος έτους ο αριθμός των κινέζων τουριστών που έκαναν on line κρατήσεις για ταξίδια στη Ρωσία, τη Βραζιλία, τη Νότια Αφρική και την Ινδία αυξήθηκε κατά 180% σε σχέση με πέρυσι.

Μεταξύ των κρατήσεων το 70% περίπου ήταν για τη Ρωσία, ενώ η Νότια Αφρική προσήλκυσε τον ταχύτερα αυξανόμενο αριθμό επισκεπτών, σχεδόν τέσσερις φορές περισσότερους από πέρυσι.

«Τα πολιτιστικά ταξίδια στη Ρωσία είναι πολύ δημοφιλή στους κινέζους τουρίστες», λέει ο Λι Τσιουγιάν επικεφαλής των δημοσίων σχέσεων του τουριστικού ιστότοπου Lvmama.com. Η πολιτική απαλλαγής της βίζας για τα τουριστικά γκρουπ και η αύξηση του αριθμού των πτήσεων προς τη Ρωσία έδωσαν νέα άνοδο στην αγορά.

Ενας επιπλέον λόγος για την άνοδο του αριθμού των κινέζων τουριστών που επισκέφθηκαν τη Ρωσία είναι η πρωτοβουλία- Μία Ζώνη-Ενας Δρόμος- καθώς και η ολοένα αυξανόμενη καταναλωτική τάση των Κινέζων, σύμφωνα με στοιχεία του Ακαδημίας Τουρισμού της Κίνας και του ταξιδιωτικού πρακτορείου Ctrip.com.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι αριθμός των Κινέζων που επισκέφθηκαν τη Ρωσία το 2016 αυξήθηκε κατά 41% σε σχέση με το 2015.

Την ίδια ώρα όμως η Νότια Αφρική και η Βραζιλία έχουν γίνει τα νέα φαβορί για τους Κινέζους.

Η βιοποικιλότητα της Νότιας Αφρικής τράβηξε το ενδιαφέρον πολλών οικογενειών, οι οποίες ταξίδεψαν εκεί με τα παιδιά τους για διάφορες υπαίθριες δραστηριότητες. Από το 2006 ο αριθμός των κινέζων τουριστών που επισκέφθηκε τη Νότιο Αφρική διπλασιάστηκε.

Επίσης, το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014 και οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Ρίο του 2016 έγιναν πόλος έλξης για αρκετούς Κινέζους τουρίστες. Κατά τους πρώτους οκτώ μήνες του 2016 ο αριθμός των Κινέζων τουριστών που επισκέφθηκε τη Βραζιλία αυξήθηκε κατά 150%, σε σχέση με την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους.

Η Κίνα η οποία έχει την προεδρία του BRICS φέτος θα φιλοξενήσει την ένατη διάσκεψη κορυφής BRICS τον Σεπτέμβριο στο Σιαμέν της επαρχίας Φουτζιάν.

Σύμφωνα με την Εθνική Διοίκηση Τουρισμού της Κίνας, οι Κινέζοι το πρώτο εξάμηνο του 2017 πραγματοποίησαν 62 εκατ. ταξίδια στο εξωτερικό, σημειώνοντας ετήσια αύξηση κατά 5,1% ετησίως.