O Προαθωνικός Οργανισμός Τουρισμού προσεγγίζει την τουριστική αγορά του Βιετνάμ

O Προαθωνικός Οργανισμός Τουρισμού προσεγγίζει την τουριστική αγορά του Βιετνάμ

Από τη Δύση στην Ανατολή!

Πρώτη, τολμηρή και επιμελώς σχεδιασμένη προσέγγιση της βιετναμέζικης τουριστικής αγοράς - μέσω προγράμματος D2D επαγγελματικών συναντήσεων - πραγματοποιήθηκε στις 28, 29 & 30.8.17 από μέλη του Δ.Σ. και στελέχη του Προαθωνικού Οργανισμού Τουρισμού, τα οποία «όργωσαν» στην κυριολεξία την πόλη Ho Chi Minh (Σαϊγκόν), προκειμένου να παρουσιάσουν σε στελέχη τοπικών τουριστικών γραφείων την πολιτιστική διαδρομή με τίτλο «από την Αμφίπολη στον Άθωνα».

Η επιλογή της πρώτης αυτής ασιατικής χώρας προσέγγισης αποτελεί προϊόν μελέτης του προφίλ των Βιετναμέζων επισκεπτών, τα χαρακτηριστικά των οποίων οριοθετούνται γύρω από τις πολιτιστικές αναζητήσεις και τις εξερευνήσεις σημαντικών ιστορικών και αρχαιολογικών χώρων. Παράλληλα, οι εν λόγω πολυάριθμοι ταξιδευτές επενδύουν τα μέγιστα σε διακοπές χαλάρωσης ή σε συνδυαστικές εξορμήσεις.

Ο Οργανισμός, με όπλα του τα χαρτογραφημένα πακέτα πολιτιστικών περιηγήσεων που οδηγούν τον επισκέπτη από το αρχαιολογικό πάρκο της Αμφίπολης στα Αρχαία Στάγειρα, τον Άθωνα, τα Σιδηροκαύσια και τη Θεσσαλονίκη, πραγματοποίησε 8 επαγγελματικές επισκέψεις, κατά τη διάρκεια των οποίων παρουσίασε τις δυνατότητες της εν λόγω διαδρομής.

Φωτογραφικό υλικό, video, εικόνες, έντυποι θεματικοί κατάλογοι, εμπλούτισαν τον ειδικό πληροφοριακό φάκελο, ο οποίος παραδόθηκε στους Βιετναμέζους επαγγελματίες.

Η ιδιαίτερα ενθαρρυντική αντίδραση των Ασιατών, αλλά και η από μέρους τους θετική προσέγγιση κάθε ευρωπαϊκού προορισμού τοποθετούν στο σχεδιασμό του φορέα μία εξαιρετικά σημαντική δημοσιογραφική επίσκεψη, η οποία το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με το γραφείο Ε.Ο.Τ. Κίνας και αναμένεται να αποδώσει 10 ολόκληρα αφιερώματα σε πολύ σημαντικές έντυπες και ηλεκτρονικές εκδόσεις της Ανατολικής Ασίας.

Την Άνοιξη του 2018 εξάλλου οι προαναφερόμενοι Βιετναμέζοι επαγγελματίες αναμένονται στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να ακολουθήσουν διαδρομές του πολιτιστικού τόξου που παρουσιάσθηκε στο Ho Chi Minh, αποκτώντας έτσι την ιστορική τουριστική εμπειρία και βιώνοντας τη σημασία της.