Αφού δεν έχουν θάλασσα, στο Παρίσι έκαναν πλαζ σε κανάλι

Αφού δεν έχουν θάλασσα, στο Παρίσι έκαναν πλαζ σε κανάλι

Η… παραλία φτιάχτηκε στο κανάλι της Βιλέτ

Σε μια πρωτοφανή πλαζ για κολύμβηση έχει διαμορφωθεί το κανάλι της Βιλέτ, στο 19ο διαμέρισμα της γαλλικής πρωτεύουσας. Το «σημείο δροσιάς» βρίσκεται στο βορειοανατολικό Παρίσι και μια πλαζ με καμπίνες, ντους, ξαπλώστρες, φοίνικες, στολίζει τη νότια όχθη του καναλιού.

Η… παραλία οριοθετείται από μια πλωτή κατασκευή μήκους 100 μέτρων. Περιλαμβάνει τρεις πισίνες διαφορετικού βάθους η καθεμιά (40 εκατοστών, 1,2 μ. και 2 μέτρων) που μπορούν να δέχονται καθημερινά και δωρεάν έως 300 λουόμενους ταυτόχρονα.

«Όλα τα παιδιά στο Παρίσι που δεν μπορούν σε φύγουν για διακοπές ή θα φύγουν αργότερα, θα μπορούν στο εξής να κολυμπούν σε καθαρά νερά μέσα στην πρωτεύουσα», δήλωσε η δήμαρχος Αν Ινταλγκό.

Η μέγιστη χωρητικότητα είναι 500 άτομα. Συνολικά χίλιοι άνθρωποι την ημέρα μπορούν έως τις 10 Σεπτεμβρίου από τις 11.00 έως τις 21.00 να τσαλαβουτούν στο νερό του καναλιού του Ουρκ, που χύνεται στη λεκάνη της Βιλέτ.

Ένα φίλτρο εμποδίζει φύλλα, στερεά απορρίμματα και ψάρια να εισέρχονται στην πισίνα, ενώ εννέα σημεία ελέγχου με αναλύσεις ανά τρίωρο θα πραγματοποιούνται καθημερινά για την ποιότητα του νερού από τον οργανισμό Eau de Paris.