Η Σκιάθος απλώνει τη σαγήνη της σε κάθε επισκέπτη

Η Σκιάθος απλώνει τη σαγήνη της σε κάθε επισκέπτη

Η κοσμοπολίτισσα των Σποράδων, διαθέτει σπάνια ομορφιά που μαγνητίζει το βλέμμα

Στο αιώνιο δίλημμα του καλοκαιριού «και τώρα που πάμε διακοπές;», οι επιλογές είναι άπειρες όσες είναι βέβαια και οι ομορφιές της Ελλάδας. Στις 9 στις 10 φορές, ένα συγκεκριμένο νησί πάντα πέφτει στο τραπέζι των επιλογών: Η Σκιάθος. Το πιο δημοφιλή νησί των Σποράδων που «βουλιάζει» κάθε καλοκαίρι από ντόπιους και τουρίστες- ανάμεσά τους και το χολιγουντιανό ζευγάρι, Κέρτ Ράσελ και Γκόλντι Χόουν- και όχι φυσικά άδικα.

Φτάνοντας στο νησί, το πρώτο που αντικρίζει ο επισκέπτης είναι η νησίδα Μπούρτζι, γεμάτη πεύκα, με τα ερείπια του βενετικού φρουρίου που στέκει εκεί από τον 13ο αιώνα. Η νησίδα μοιάζει να χωρίζει στα δύο το λιμάνι της Σκιάθου και τη Χώρα, που απλώνεται στο βάθος αμφιθεατρικά.

Η Σκιάθος φημίζεται για τις δεκάδες παραλίες της, με τα Λαλάρια και τις Κουκουναριές να είναι οι πιο φημισμένες. Λευκά βότσαλά κάτω από απόκρημνους βράχους και με φόντο τα καταπράσινα νερά η πρώτη, απέραντη, χρυσαφένια και αμμώδης η δεύτερη. Πίσω από το πευκοδάσος της, η λίμνη της Στροφιλιάς είναι μοναδικός βιότοπος με σπάνια είδη πουλιών. Μην παραλείψετε να επισκεφθείτε τις θαλάσσιες σπηλιές.

Στο βορειότερο άκρο του νησιού στέκει επιβλητικό το κάστρο του 14ου αιώνα, που κάποτε προστάτευε από τους πειρατές.