Το «Απέραντο Γαλάζιο» αναβιώνει στην Αμοργό σχεδόν 30 χρόνια μετά

Το «Απέραντο Γαλάζιο» αναβιώνει στην Αμοργό σχεδόν 30 χρόνια μετά

Διεθνής διαγωνισμός ελεύθερης κατάδυσης και φεστιβάλ γαστρονομίας στο νησί των Κυκλάδων

Σχεδόν τριάντα χρόνια μετά, η θρυλική ταινία «Le Grand Bleu» (Απέραντο Γαλάζιο) του Λικ Μπεσόν αναβιώνει στην Αμοργό, μέσα από τη διοργάνωση «The Authentic Big Blue», που θα φιλοξενηθεί στο νησί των Κυκλάδων από τις 18 έως τις 24 Σεπτεμβρίου του 2017.

Η κύρια εκδήλωση της διοργάνωσης είναι ο διεθνής διαγωνισμός ελεύθερης κατάδυσης, ο οποίος προβλέπεται να διεξάγεται στο εξής κάθε χρόνο. Οι αγώνες, στους οποίους θα λάβουν μέρος οι παγκόσμιοι πρωταθλητές Νατάλια Ζάρκοβα και Πασκάλ Μπέργκερ, θα διεξαχθούν στην πανέμορφη παραλία της Αγίας Άννας, κάτω από το ιστορικό μοναστήρι της Παναγίας της Χοζοβιώτισσας.

Παράλληλα, θα διεξαχθούν οι «Ημέρες Γαστρονομίας Αμοργού», ώστε αθλητές, επισκέπτες και το ευρύτερο κοινό να έρθει κοντά στα αρώματα των τοπικών ελληνικών προϊόντων και να γνωρίσουν την ελληνική κουζίνα.

Τη διοργάνωση θα τιμήσουν με την παρουσία τους ο συνθέτης Έρικ Σέρα, που εμπνεύστηκε τη μουσική της ταινίας «Le Grand Bleu», και ο ηθοποιός Γκρέγκορι Φόρστνερ, που υποδύθηκε τον Έντζο Μαϊόρκα σε νεαρή ηλικία.

Η κλασική ταινία του Λικ Μπεσόν, ένα love story για τον ωκεανό, γυρίστηκε στην Αμοργό το 1988 και αμέσως έγινε σημείο αναφοράς για τους οπαδούς της ελεύθερης κατάδυσης ανά τον κόσμο, κάνοντας διάσημη παγκοσμίως την Αμοργό για τη φυσική της ομορφιά και τα καταγάλανα νερά της, αλλά και για τη φιλοξενία των κατοίκων της και τα γραφικά χωριά της που ανέδειξε η ταινία.