Ανελκύσατε το… κρασί: Στο υποβρύχιο οινοποιείο της Κροατίας

Ανελκύσατε το… κρασί: Στο υποβρύχιο οινοποιείο της Κροατίας

Τα μπουκάλια παλαιώνουν κάτω από το νερό για περίπου δυο χρόνια ενώ οι πελάτες μπορούν να βουτήξουν οι ίδιοι για να δουν πώς ωριμάζει ο οίνος τους

Όταν μιλούμε για κατανάλωση κρασιού, η Κροατία διεκδικεί μια από τις πρώτες θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη. Τώρα όμως, η παραγωγή κρασιού στη χώρα περνά σε άλλα επίπεδα: το πρώτο υποβρύχιο οινοποιείο άνοιξε τις πύλες του (περίπου) στην πόλυ Ντρέις, στην χερσόνησο Πελτζεσάκ, περίπου μια ώρα βόρεια του Ντουμπρόβνικ.

Credits: Edivo Vina

Ο οινοποιός Εντίβο Βίνα, αφού αφήσει τα μπουκάλια με το κρασί να παλιώσουν για τρεις μήνες κάτω από το έδαφος, στη συνέχεια τα βυθίζει κάτω από το νερό για δύο χρόνια. Όπως λέει ο ίδιος, αυτός ο παράδοξος τρόπος παλαίωσης του κρασιού στη θάλασσα, αξιοποιεί τις τέλειες φυσικές συνθήκες θερμοκρασίες της θάλασσας για να μειώσει τη θερμοκρασία του κρασιού.

Credits: Edivo Vina

Παράλληλα, θεωρεί ότι η «τέλεια ησυχία» της θάλασσας κάνει το κρασί ακόμα πιο ποιοτικό.

Και οι πρωτοποριακές ιδέες και παροχές του Βίνα δεν σταματούν εδώ: όσοι πελάτες επιθυμούν, μπορούν να βουτήξουν στα νερά του οινοποιείου να δουν από κοντά και να εξερευνήσουν το ιδιότυπο οινοποιείο αλλά και να διαλέξουν μόνοι τους το μπουκάλι που επιθυμούν.
Από τις... μέρες τους στη θάλασσα, τα μπουκάλια ανεβαίνουν στην επιφάνεια καλυμμένα με κοχύλια και κοράλλια και φυσικά, καθώς δεν υπάρχει ανθρώπινη επέμβαση, κάθε μπουκάλι είναι μοναδικό!

Credits: Edivo Vina