Επισκεφθείτε τους πιο εντυπωσιακούς σιδηροδρομικούς σταθμούς!

Είτε ταξιδεύουν στην Ευρώπη, την Ασία ή την Αμερική, τα τρένα προσφέρουν στους ταξιδιώτες την ευκαιρία να χαλαρώσουν, απολαμβάνοντας μερικά από τα πιο απίστευτα τοπία του κόσμου.

Συχνά οι σιδηροδρομικοί σταθμοί αποτελούν ένα αξιοθέατο από μόνοι τους, με την αρχιτεκτονική τους να εντυπωσιάζει.

Το CNN μας παρουσιάζει τη νέα έρευνα την αρχιτεκτονικής εταιρείας Emporis, με έδρα στο Αμβούργο, η οποία ανέδειξε τους 10 πιο θεαματικούς σταθμούς του κόσμου.

Αντισυμβατικές στέγες φωτεινά σχέδια και σχέδια που κόβουν την ανάσα, μετατρέπονται σε μοναδικά αρχιτεκτονικά ορόσημα των πόλεων, που τους φιλοξενούν.

Η λίστα περιλαμβάνει τον καλλιτεχνικό σταθμό Hundertwasser Bahnhof στη Γερμανία, ο οποίος έχει διακοσμηθεί από τον καλλιτέχνη Friedensreich και τον φουτουριστικό σταθμό Gare de Liege-Guillemins στο Βέλγιο, με τη γιγαντιαία θολωτή οροφή του, που εκτείνεται σε όλο το μήκος του.

Αναδεικνύονται ακόμα και σταθμοί, που έχουν υποστεί περίτεχνες και ασυνήθιστες ανακαινίσεις. Για παράδειγμα ο σταθμός King's Cross του Λονδίνου και o σταθμόw Gare de Strasbourg στη Γαλλία είναι μεταξύ των σταθμών, που σήμερα αποτελούν μέρος της σύγχρονης τέχνης, αλλά και ιστορικά ορόσημα.

Εν τω μεταξύ, αρχιτεκτονικά αριστουργήματα, όπως το Grand Central Terminal στη Νέα Υόρκη και το Chhaatrapati Shivaji Terminus στη Βομβάη είναι εξίσου εντυπωσιακά και σήμερα όπως ήταν όταν άνοιξαν το 1913 και το 1888, αντίστοιχα.

Δείτε τους πιο εντυπωσιακούς σιδηροδρομικούς σταθμούς του κόσμου:

Southern Cross, Μελβούρνη, Αυστραλία

Hundertwasser Bahnhof, Uelzen, Γερμανία

Κεντρικός Σταθμός, Ρότερνταμ, Ολλανδία

Grand Central Terminal, Νέα Υόρκη, ΗΠΑ

Gare do Oriente, Λισαβόνα, Πορτογαλία

Gare de Strasbourg, Στρασβούργο, Γαλλία

Gare de Liege-Guillemins, Λιέγη, Βέλγιο

Chhatrapati Shivaji, Βομβάη, Ινδία

Antwerpen-Centraal, Αμβέρσα, Βέλγιο

King's Cross, Λονδίνο, Αγγλία