Ταξίδια – εμπειρίες ζωής σε όλο τον κόσμο

Ετοιμάστε βαλίτσες για ένα ταξίδι ζωής, μια ξεχωριστή εμπειρία που θα μείνει για πάντα χαραγμένη στη μνήμη σας και στην καρδιά σας. Διευρύνετε τους ορίζοντες σας, ανακαλύπτοντας την μαγεία νέων πολιτισμών, που θα σας διδάξουν πολλά για τη μετέπειτα ζωή σας.

Η Telegraph μας παρουσιάζει δέκα μοναδικά ταξίδια, από τους Αγίους Τόπους, στο Σινικό Τείχος και από την Ανταρκτική ως την Αυστραλία!

Επισκεφθείτε τους Αγίους Τόπους

Βλέποντας τα πρόσωπα των πιστών, καθώς περπατούν κατά μήκος της Via Dolorosa στην Ιερουσαλήμ, προσεγγίζοντας το Τείχος των Δακρύων ή το Θόλο του Βράχου, για πρώτη φορά, θα καταλάβετε γιατί ένα ταξίδι στους Άγιους Τόπους είναι για πολλούς ένα ταξίδι ζωής.

Αυτή η βαθιά πνευματική απόδραση οδηγεί τους ταξιδιώτες στην αναζήτηση του Θεού, ενώ ένα ακόμα στοιχείο άξιο θαυμασμού είναι η εντυπωσιακή αρχιτεκτονική και αρχαιολογική κληρονομιά, που άφησαν πίσω τους οι πολιτισμοί, που πέρασαν από εδώ, από τους Αιγύπτιους και του Ασσύριους, ως τους Βαβυλώνιους, του Ρωμαίους και τους Οθωμανούς.

Περιήγηση στο Νησί του Πάσχα

Τα μονολιθικά αγάλματα στο Νησί του Πάσχα, ονομάζονται moai και αποτελούν ξεχωριστά έργα τέχνης. Οι ψηλές αυτές φιγούρες λαξευμένες σε ηφαιστειακό βράχο δημιουργήθηκαν μεταξύ του 11ου και 14ου αιώνα από τους εποίκους της Πολυνησίας και διαθέτουν αγέλαστα πρόσωπα, μύτες, που θυμίζουν γεράκι και έντονα φρύδια.

Μάλιστα, οι μορφές τους αλλάζουν, ανάλογα με την οπτική γωνία, το φως, τον καιρό και τη διάθεσή σας. Απέχοντας 2.300 μίλια από την ακτή της Χιλής, το νησί είναι ένα από τα πιο απομονωμένα μέρη του πλανήτη. Είναι άδεντρο, διάστικτο με ηφαίστεια και πλαισιωμένο με αμμώδεις παραλίες.

Περπατήστε το Σινικό Τείχος της Κίνας

Το Σινικό Τείχος είναι κάτι πολύ μεγαλύτερο από ένας θρίαμβος της μηχανικής.Είναι μια ζωντανή σύνδεση με τους θρυλικούς αυτοκράτορες του παρελθόντος της Κίνας και μοιάζει να ενσαρκώνει την αίσθηση της Κίνας ως ένα έθνος ξεχωριστό από τον υπόλοιπο κόσμο.

Το τείχος, κατασκευασμένο από τούβλα, πέτρα, χώμα και ξύλο αναδεικνύει περισσότερες από δύο χιλιετίες πολιτιστικής απομόνωσης και πολιτικής αντίστασης.

Πολλοί ταξιδιώτες είναι ικανοποιημένοι με μια ημερήσια εκδρομή, αλλά για όσους θέλουν να το εξερευνήσουν υπάρχει η δυνατότητα να τρέξουν ή να κάνουν ποδήλατο σε κάποια τμήματα του ή ακόμα και να πετάξουν πάνω του με ελικόπτερο ή να περάσουν μια βραδιά δίπλα του μένοντας σε ένα boutique ξενοδοχείο ή ακόμη και να κοιμηθούν σε ένα παρατηρητήριο.

Πατήστε το πόδι σας στην Ανταρκτική

Στις μέρες μας δύσκολα ένα ταξίδι θα μπορούσε να χαρακτηριστεί αδύνατο. Ταξιδιώτες έχουν φτάσει στην κορυφή του Έβερεστ, υπάρχουν απευθείας πτήσεις για τα πιο απομακρυσμένα νησιά του Ειρηνικού, ακόμα και πολυτελή ξενοδοχεία σε τροπικά δάση.

Έχουμε ανακαλύψει το μεγαλύτερο μέρος του κόσμου, αλλά ένα κομμάτι του παραμένει ένα άπιαστο όνειρο για πολλούς, η παγωμένη ήπειρος της Ανταρκτικής. Προσβάσιμη μόνο από το Νοέμβριο έως τον Μάρτιο, η Ανταρκτική δεν έχει τις πόλεις, δεν έχει χωριά, μόνο μεγάλα, παγωμένα κομμάτια έρημης γης.

Ακόμα και αν ταξιδέψετε εκεί με ένα κρουαζιερόπλοιο, όπως κάνουν οι περισσότεροι άνθρωποι, η μοναξιά και η κενότητα θα σας τυλίξουν, κάνοντας την εμπειρία σας αξάχαστη. Βουτήξτε στον Μεγάλο Κοραλλιογενή Ύφαλο Ο

Μεγάλος Κοραλλιογενής Ύφαλος στην Αυστραλία

Θεωρείται ένα από τα επτά θαύματα της φύσης, που 2.300 χιλιόμετρα κατά μήκος της ακτής Queensland. Εκτός του ότι είναι ο μεγαλύτερος κοραλλιογενής ύφαλος του κόσμου, αυτό το Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς είναι ακόμα η μεγαλύτερη προστατευμένη θαλάσσια περιοχή του πλανήτη, διαθέτοντας 400 είδη κοραλλιών, 1.500 είδη ψαριών και 4.000 είδη μαλακίων.

Εκτός από την φαντασμαγορία των τροπικών ψαριών, ο ύφαλος φιλοξενεί ακόμα φάλαινες, χελώνες, καρχαρίες σκοπέλων και δελφίνια. Τα τελευταία 50 χρόνια, η περιοχή έχει μετατραπεί σε δημοφιλή ταξιδιωτικό προορισμό για δύτες, ναυτικούς και ανθρώπους που ονειρεύονται να βρουν τον δικό τους υποθαλάσσιο παράδεισο.

Πεζοπορία στα Ιμαλάια

Διαθέτοντας τις υψηλότερες κορυφές του πλανήτη τα Ιμαλάια ξεκινούν από το Πακιστάν και επεκτείνονται σε ολόκληρη την Ινδία, το Νεπάλ και το Μπουτάν φτάνοντας ως την Κίνα. Πρόκειται για ένα μαγευτικό τοπίο από βουνά, βαθιές κοιλάδες και παγετώνες.

Η χώρα, που είναι πιο στενά συνδεδεμένη με τα Ιμαλάια είναι το Νεπάλ, που φιλοξενεί οκτώ από τις 10 ψηλότερες κορυφές του κόσμου, συμπεριλαμβανομένου του Έβερεστ.

Από την πρώτη επιτυχημένη ανάβαση της Sherpa Tenzing και του Sir Edmund Hillary πριν από 60 χρόνια, πολλοί είναι εκείνοι που έχουν προσπαθήσει να φτάσουν την ψηλότερη κορυφή του κόσμου.

Θαυμάστε το Τάτζ Μαχάλ

Το Τατζ Μαχάλ σήμερα θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα αρχιτεκτονικά δημιουργήματα παγκοσμίως, και το μέγιστο παράδειγμα της Μουγκάλ (ινδομογγολικής) αρχιτεκτονικής, το οποίο και περιλαμβάνεται στα Μνημεία της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Πρόκειται για ένα εντυπωσιακό κτιριακό συγκρότημα, κτισμένο στη νότια όχθη του ποταμού Γιαμούνα κοντά στη πόλη Άγκρα. Το συγκρότημα αναπτύσσεται γύρω από το μαυσωλείο που ανήγειρε ο αυτοκράτορας Μουγκάλ Τζαχαν προκειμένου να τιμήσει τη πολυαγαπημένη του σύζυγο Μουμτάζ Μαχάλ που πέθανε το 1631 κατά τη διάρκεια τοκετού.

Δείτε από κοντά την Μεγάλη Μετανάστευση στο Serengeti

Στην άγρια περιοχή Serengeti, σε ένα από τα πιο διάσημα εθνικά Πάρκα στη Γη, θα έχετε την ευκαιρία να θαυμάσετε από κοντά ένα από τα πιο θεαματικά φαινόμενα, την μεγάλη μετανάστευση των ζώων.

Εξερευνήστε τους ναούς του Angkor

Το αριστούργημα Angkor Wat είναι ο πιο διάσημος και καλύτερα διατηρημένος ναός της Καμπότζης. Είναι ένα από τα μεγαλύτερα θρησκευτικά μνημεία στον κόσμο και αναδεικνύει την κορυφαία αρχιτεκτονική της αυτοκρατορίας των Χμερ, ενώ έχει παραμείνει ένα τόπος λατρείας από την ίδρυση του τον12ου αιώνα.

Πιστεύεται ότι είναι μια μικρογραφία του σύμπαντος, με τη σύνθεση των πύργων του και τους ομόκεντρους πύργους, φτιαγμένους με αρχιτεκτονική κομψότητα, αντανακλώντας μια ισχυρή και πλούσια περίοδο της ιστορίας.

Ανακαλύψτε το Μάτσου Πίτσου

Το Μάτσου Πίτσου είναι τόσο διάσημο και προσελκύει τόσους πολλούς ταξιδιώτες από όλο τον κόσμο, που κάποιοι θα πίστευαν ότι είναι υπερεκτιμημένο. Αυτή η αίσθηση θα εξαφανιστεί μόλις φτάσετε στο σημείο και θαυμάσετε μαγεμένοι ένα από τα πιο ξεχωριστά μέρη σε όλο τον κόσμο.

Η αρχαία πόλη Μάτσου Πίτσου, που βρίσκεται στο νότιο Περού είναι το αντιπροσωπευτικότερο δείγμα του πολιτισμού των Ίνκα, που χάθηκε με απότομο τρόπο και που η εξέλιξη του ήταν και θα παραμείνει θέμα συζήτησης. Σήμερα πολλές εργασίες αναπαλαίωσης και αποκατάστασης έχουν μετατρέψει το χώρο σε ένα πολύ καλά διατηρημένο αρχαιολογικό μνημείο.

Το Μάτσου Πίτσου κηρύχθηκε ως περουβιανό ιστορικό άδυτο το 1981 από τη κυβέρνηση του Περού και από την UNESCO ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς το 1983. Είναι επίσης ένα από τα Νέα Επτά Θαύματα του Κόσμου από τις 7 Ιουλίου του 2007.

Δεδομένου ότι αυτή η πόλη δεν λεηλατήθηκε από τους Ισπανούς όταν κατέκτησαν τους Ίνκας, θεωρείται ως ιδιαίτερα σημαντική πολιτιστική περιοχή για έναν λαό που έπαψε πλέον να υπάρχει.