Σε δύο διαφορετικές εκδόσεις η νέα κονσόλα Xbox

Μετά την επιτυχημένη ανάλυση/ πρόβλεψη/ πληροφόρηση για την ημερομηνία ανακοίνωσης του νέου Xbox, ο Paul Thurrott έχει να μας πει και κάτι ακόμη. Καταρχάς, επαναλαμβάνει την άποψη ότι η νέα κονσόλα της Microsoft θα έρθει σε δύο έκδοσεις, με την πρώτη να κοστίζει 499 δολάρια και τη δεύτερη 299. Απλώς, εξηγεί περαιτέρω ότι η πιο "φθηνή", θα έρχεται μαζί με μια μορφή διετούς συνδρομής, προς 10 δολάρια το μήνα, η οποία πάντως σε βάθος χρόνου (αν τα μαθηματικά μας δεν θέλουν ξεσκόνισμα), θα κοστίζει συνολικά λίγο περισσότερο από την αρχικά "ακριβή".

Το καινούριο που έχει να προσθέσει, όμως, είναι πως η κονσόλα επόμενης γενιάς θα κυκλοφορήσει στις αρχές Νοεμβρίου του 2013, χωρίς να διευκρινίζει αν πρόκειται για παγκόσμιο λανσάρισμα ή όχι. Την πρώτη φορά δεν τα είπες άσχημα, για να δούμε τώρα τι ψάρια θα πιάσεις...

Νέες πληροφορίες έκαναν την εμφάνισή τους το βράδυ της Κυριακής μέσω του Polygon. Καταρχάς, όσον αφορά το πολύκροτο θέμα του DRM, ανώνυμη πηγή υποστήριξε πως το always online χαρακτηριστικό της κονσόλας θα λειτουργεί κατά το δοκούν και το πως θα χρησιμοποιηθεί έχει να κάνει με τις διαθέσεις των publishers παιχνιδιών.

Μιας και βρισκόμαστε σε ρυθμούς Πάσχα, αν ισχύσει αυτό, θυμίζει τον Πόντιο Πιλάτο. Δηλαδή, οι εναλλακτικές, offline play, μία κι έξω σύνδεση για να καταχωρήσετε το παιχνίδι, συνεχής σύνδεση στο δίκτυο για να παίξετε, μπλοκάρισμα μεταχειρισμένων, τίθενται όλες στο τραπέζι και βρίσκονται στη διακριτική ευχέρεια των εταιρειών, ανάλογα και με τον τίτλο ενδεχομένως. Χμμ...

Επιπλέον, το ίδιο site αναφέρει και κάποια άλλα πράγματα. Η κοινωνική διάσταση της κονσόλας θα επεκταθεί, θυμίζοντας περισσότερο το Facebook και το Twitter (π.χ. ακολουθώντας κάποιον άλλον user), ενώ θα αφαιρεθεί το τρέχον cap για τον αριθμό των φίλων σας. Επιπλέον, θα είστε σε θέση να κάνετε video capture και να μοιράζεστε το αποτέλεσμα μέσω του δικτύου, όπως ακριβώς θα συμβεί και με το PS4, ενώ θα δοθεί μεγαλύτερη ελευθερία στη δημιουργία των Achievements.

πηγή: thegang.gr