Wall Street Journal: “Δεχθήκαμε και εμείς επίθεση από Κινέζους hackers”

Μετά τη χθεσινή ανακοίνωση των New York Times, για ηλεκτρονικές επιθέσεις που μάλλον προέρχονται από την Κίνα, σήμερα αντίστοιχη ανακοίνωση εξέδωσε και το γνωστό περιοδικό της Wall Street (WSJ).

Η αναφορά έκανε λόγο για επιθέσεις Κινέζων hackers στους υπολογιστές του WSJ, με στόχο τα αρχεία που είχε συλλέξει για την ασιατική χώρα. Το χρονικό διάστημα και η διάρκεια των επιθέσεων, δεν έγιναν γνωστά, με τον εκπρόσωπο τύπου, Paul Keve, να δηλώνει πως η εταιρία προέβη σε αναδιαμόρφωση του δικτύου της για να ενισχύσει την ασφάλεια του.

Επίσης, ο Keve τόνισε πως “συνεχίζουμε τις έρευνες με τις αρχές και τους ειδικούς σε θέματα ασφαλείας, ώστε να προστατεύσουμε τους πελάτες μας, τους υπαλλήλους, τους δημοσιογράφους αλλά και τις πηγές μας”.

Οι έρευνες έχουν στραφεί στο τμήμα του WSJ στο Πεκίνο, καθώς συγκεντρώνει τς περισσότερες πιθανότητες να ήταν ο αρχικός στόχος των hackers, με τον Keve να δηλώνει επί του θέματος πως “τα στοιχεία που έχουμε, δείχνουν πως είχαν γίνει αρχικά προσπάθειες παρακολούθησης των γραφείων μας στην Κίνα, προσπάθειες που πρέπει να πω δεν είχαν να κάνουν με εκμετάλλευση πληροφοριών της αγοράς ή των καταναλωτών”.

Το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών (Federal Bureau of Investigation), διεξάγει έρευνες τόσο για το WSJ όσο και για τους Times, θεωρώντας μάλιστα πως πρόκειται για θέμα υψίστης εθνικής ασφάλειας.