Ξαναβγαίνει στην αγορά το Galaxy Note 7

Πέρυσι ανακλήθηκε, λόγω των πυρκαγιών που προκαλούσε εξαιτίας της μπαταρίας του

«Aνακαινισμένες» εκδόσεις του Galaxy Note 7 σχεδιάζει να διαθέσει προς πώληση η Samsung. Πρόκεται για το έξυπνο κινητό που πέρυσι ανακλήθηκε, λόγω των πυρκαγιών που προκαλούσε εξαιτίας της μπαταρίας του.

Με τον τρόπο αυτόν η εταιρεία σκοπεύει να καλύψει κάποιες από τις απώλειες που είχε, μετά την απόσυρση των συσκευών παγκοσμίως, κάτι που αποτέλεσε το μεγαλύτερο φιάσκο στην ιστορία του νοτιοκορεατικού κολοσσού.

Ανακοίνωση της εταιρείας αναφέρει ότι «σχετικά με τα Galaxy Note 7 ως ανακαινισμένες συσκευές ή συσκευές προς ενοικίαση, η διάθεσή τους εξαρτάται από τις διαπραγματεύσεις με τις ρυθμιστικές αρχές και παρόχους, καθώς και από τη ζήτηση».

Η εταιρεία υπογράμμισε πως τα ανακαινισμένα Note 7 θα διαθέτουν νέες μπαταρίες, που έχουν περάσει όλα τα νέα τεστ ασφαλείας. Επίσης, σύμφωνα με το Euronews, σχεδιάζεται η ανάκτηση και επαναχρησιμοποίηση τσιπ, καμερών και άλλων τμημάτων των αποσυρθέντων κινητών που δεν θα κυκλοφορήσουν ως ανακαινισμένες συσκευές.

Πάντως, η ανακοίνωση της Samsung πως θα τεθούν ξανά σε κυκλοφορία τα Galaxy Note 7 προκάλεσε έκπληξη, καθώς έγινε λίγο πριν το λανσάρισμα του S8.