Πρόβλημα με οθόνη LG: Aπενεργοποιείται όταν είναι κοντά σε wi-fi ρούτερ

Σε ανακοίνωσή της η LG ζήτησε συγνώμη στους πελάτες που αντιμετωπίζουν αυτό το πρόβλημα

Η LG παραδέχτηκε πρόσφατα ότι μία οθόνη της για υπολογιστή παρουσιάζει πρόβλημα όταν βρίσκεται σε απόσταση εντός 2 μέτρων από ένα wi-fi ρούτερ.

Η LG Ultrafine 5K οθόνη, η οποία κοστίζει περίπου 1.050 ευρώ, έχει σχεδιαστεί ως εξωτερική οθόνη για συσκευές Mac. Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο BBC, η εταιρεία έλαβε πληθώρα παραπόνων από πελάτες, οι οποίοι ανέφεραν ότι όταν η οθόνη βρίσκεται κοντά σε wi-fi ρούτερ είτε τρεμοπαίζει είτε απενεργοποιείται εντελώς. Η LG δήλωσε στο BBC ότι οι πελάτες θα πρέπει να αλλάξουν τη θέση της οθόνης ώστε αυτή να μην είναι κοντά στο ρούτερ.

«Η συσκευή δεν είναι σωστά θωρακισμένη από την ακτινοβολία του wi-fi και για τον λόγο αυτόν δεν γίνεται να έχεις την οθόνη σε κοντινότερη απόσταση των 2 μέτρων από το ρούτερ γιατί αυτή απενεργοποιείται», έγραψε στην ιστοσελίδα της Apple ένας πελάτης.

Ένας άλλος έγραψε «η συγκεκριμένη οθόνη δεν ήταν απλά έτοιμη για κυκλοφορία».

Σε ανακοίνωσή της η LG ζήτησε συγνώμη στους πελάτες που αντιμετωπίζουν αυτό το πρόβλημα.

«Η αλλαγή της θέσης της οθόνης ή του ρούτερ διορθώνει το πρόβλημα», ανέφερε η εταιρεία στην ανακοίνωσή της.

Πρόσθεσε επίσης ότι οι Ultrafine 5K που θα κατασκευάζονται από τον Φεβρουάριο του 2017 θα έχουν «ενισχυμένη θωράκιση» για την προστασία των συσκευών από ηλεκτρομαγνητικές παρεμβολές, ενώ οι πελάτες που αντιμετωπίζουν μόνιμα προβλήματα θα πρέπει να επικοινωνήσουν με την εταιρεία.