Το «Αποκάλυψη Τώρα» τώρα και σε videogame!

Eταιρία σχεδιαστών βιντεοπαιχνιδιών έχει ήδη ξεκινήσει εκστρατεία για τη συγκέντρωση πόρων για τη δημιουργία του παιχνιδιού, που θα βασίζεται στη θρυλική κινηματογραφική ταινία του Κόπολα

Πώς θα σας φαινόταν εάν μπορούσατε να παίξετε διαδραστικά σε μία από τις πλέον σημαντικές κινηματογραφικές ταινίες, ένα ορόσημο για τον πόλεμο του Βιετνάμ, που μετρά πάνω από σαράντα χρόνια και θεωρείται μακράν η καλύτερη του είδους; Αναρωτιέστε για ποια ταινία μιλάμε;

Μα για την ταινία-θρύλο του Φράνσις Φορντ Κόπολα «Αποκάλυψη Τώρα», το διαχρονικό αντιπολεμικό έπος που αποτελεί παράλληλα και έναν ζοφερό ριζοσπαστικό ψυχεδελικό διαλογισμό για τα σκοτάδια στα οποία μπορεί να βυθιστεί ο άνθρωπος.

Μπορεί να ακούγεται περίεργο, όμως μία εταιρία σχεδιαστών βιντεοπαιχνιδιών έχει ήδη ξεκινήσει εκστρατεία στην Kickstarter, τη μεγαλύτερη πλατφόρμα αναζήτησης χρηματοδότησης δημιουργικών προγραμμάτων, για τη συγκέντρωση πόρων για τη δημιουργία του παιχνιδιού, που θα βασίζεται στη θρυλική κινηματογραφική ταινία του Κόπολα. 

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Time, η εταιρία υποστηρίζει ότι δεν θα είναι άλλο ένα παραδοσιακό πολεμικό παιχνίδι όπως η γνωστή σειρά βιντεοπαιχνιδιών Call of Duty, αλλά θα λειτουργεί ως «μία εμπειρία επιβίωσης τρόμου».

Ο ίδιος ο Κόπολα έχει δώσει τη συγκατάθεσή του στο σχέδιο αυτό, στο οποίο οι παίκτες θα έχουν τον ρόλο του λοχαγού Μπέντζαμιν Γουίλαρντ (στην ταινία ο Μάρτιν Σιν υποδυόταν τον ρόλο αυτό) που αναλαμβάνει να δολοφονήσει τον Αμερικανό συνταγματάρχη Γουόλτερ Κουρτζ (τον οποίο στην ταινία του Κόπολα ενσάρκωνε ο Μάρλον Μπράντο), ο οποίος έχει τρελαθεί και διοικεί τις δικές του δυνάμεις, μακριά από αμερικανικό έλεγχο.... βαθειά μέσα στη ζούγκλα.

Το παιχνίδι αναμένεται να είναι διαθέσιμο για διάφορες πλατφόρμες έως τα τέλη του 2020.

Η καμπάνια χρηματοδότησης αποσκοπεί στο να συγκεντρωθούν περίπου 900 χιλιάδες δολάρια την πρώτη ημέρα έναρξής της, ενώ ήδη έχουν συγκεντρωθεί πάνω από 40 χιλιάδες δολάρια.